“Beelden tonen hoe Russische rekruten revolteren en militaire basis in Kazan verlaten”

BuitenlandOp het internet circuleert een video van een groep Russen die een kazerne in de Russische stad Kazan buiten wandelt. Het zou gaan om rekruten die de slechte behandeling en erbarmelijke militaire uitrusting beu zijn en besloten terug naar huis te gaan, weet het nieuwsblog Visegrad 24.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Onthuld: de geheime plek in Polen waar ze dag en nacht kapotgeschoten Oekraïense tanks herstellen
  PREMIUM
  28

  Onthuld: de geheime plek in Polen waar ze dag en nacht kapotge­scho­ten Oekraïense tanks herstellen

  De westerse hulp aan het Oekraïense leger gaat veel verder dan het leveren van tanks. Zo is er ook een helpdesk opgezet die Oekraïense soldaten kunnen bellen als ze problemen hebben met hun materieel. En valt het mankement niet vanop afstand te verhelpen, dan is er een geheime werkplaats in Polen die dag en nacht werkt om stukgeschoten tanks en kanonnen te herstellen. Geheim, maar vindbaar genoeg om te weten dat de plek een link heeft met het Vlaamse Evergem.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Eigenaars Londense luxeflats winnen privacyzaak voor hoogste gerechtshof: “Honderdduizenden bezoekers van Tate Modern kijken binnen bij ons”

  Eigenaars Londense luxeflats winnen privacy­zaak voor hoogste gerechts­hof: “Honderd­dui­zen­den bezoekers van Tate Modern kijken binnen bij ons”

  De eigenaars van vier luxeflats in Londen - waar je al snel meer dan 2 miljoen euro voor moet neertellen - voelen zich bespied door de “honderdduizenden” museumbezoekers op het uitkijkplatform van het beroemde Tate Modern. Het Britse opperste gerechtshof geeft ze nu in beroep gelijk en verwijst de zaak terug naar het Hooggerechtshof.