Beelden tonen hoe demonstranten in Sri Lanka presidentieel paleis bestormen en zwembad induiken, ook woning van premier in brand gestoken

In de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo hebben manifestanten de woning van de premier ingenomen en in brand gestoken. Dat melden de politie en de entourage van de premier. Ranil Wickremesinghe, de premier van Sri Lanka, heeft zich bereid verklaard om op te stappen ten voordele van een regering van nationale eenheid. De president van Sri Lanka Gotabaya Rajapaksa neemt ontslag op 13 juli. Dat heeft de voorzitter van het parlement Mahinda Yapa Abeywardena verklaard. 

  1. Wagner rekruteert nu zelfs misdadigers in Afrika voor oorlog in Oekraïne
    22

    Wagner rekruteert nu zelfs misdadi­gers in Afrika voor oorlog in Oekraïne

    De Russische invasie van Oekraïne loopt niet zoals gepland. Uit alle hoeken van Rusland worden gemobiliseerden naar het front gebracht. En de beruchte praktijk om gevangenen te ronselen, krijgt nu zelfs een internationale dimensie. De Russische paramilitaire groep Wagner rekruteert misdadigers in de Centraal-Afrikaanse Republiek voor de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite ‘The Daily Beast’.