Beelden tonen hoe demonstranten in Sri Lanka presidentieel paleis bestormen en zwembad induiken, ook woning van premier in brand gestoken

In de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo hebben manifestanten de woning van de premier ingenomen en in brand gestoken. Dat melden de politie en de entourage van de premier. Ranil Wickremesinghe, de premier van Sri Lanka, heeft zich bereid verklaard om op te stappen ten voordele van een regering van nationale eenheid. De president van Sri Lanka Gotabaya Rajapaksa neemt ontslag op 13 juli. Dat heeft de voorzitter van het parlement Mahinda Yapa Abeywardena verklaard. 

  1. Aanslagpleger Nieuw-Zeeland pleitte naar eigen zeggen schuldig onder druk van foltering

    Aanslagple­ger Nieuw-Zee­land pleitte naar eigen zeggen schuldig onder druk van foltering

    De man die in 2019 meer dan vijftig mensen doodde tijdens een aanslag in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, beweert dat hij onder druk van foltering schuldig pleitte. De Australiër Brenton Tarrant werd in 2020 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating, nadat hij eerder schuldig pleitte aan de moord op 51 mensen, poging tot moord op nog eens 40 personen en het plegen van een terroristische aanslag.