Beelden tonen hoe demonstranten in Sri Lanka presidentieel paleis bestormen en zwembad induiken, ook woning van premier in brand gestoken

In de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo hebben manifestanten de woning van de premier ingenomen en in brand gestoken. Dat melden de politie en de entourage van de premier. Ranil Wickremesinghe, de premier van Sri Lanka, heeft zich bereid verklaard om op te stappen ten voordele van een regering van nationale eenheid. De president van Sri Lanka Gotabaya Rajapaksa neemt ontslag op 13 juli. Dat heeft de voorzitter van het parlement Mahinda Yapa Abeywardena verklaard. 

 1. “We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt opheldering over ‘oorlogsverklaring’ van Duitsland
  Play
  UPDATE
  118

  “We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt ophelde­ring over ‘oorlogs­ver­kla­ring’ van Duitsland

  “Wij voeren een oorlog tegen Rusland, niet tegen elkaar”, dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock eerder deze week over de meningsverschillen onder westerse bondgenoten over de levering van zware wapens aan Oekraïne. Volgens Moskou is de uitspraak een “oorlogsverklaring aan Rusland”. Duitsland op zijn beurt beschuldigt Rusland ervan de opmerkingen van de minister te verdraaien “voor propagandadoeleinden”.