Beelden tonen het exacte moment waarop publiek schoten hoort tijdens parade

Een twintigtal luide knallen. Eerst blijft iedereen verstijfd zitten, maar dan breekt er toch paniek uit tijdens de 4 juli-parade in Highland Park, een buitenwijk van Chicago. Achteraf zou blijken dat een jonge schutter het vuur opende vanop een dak in de buurt. Deze beelden tonen het exacte moment waarop het publiek de schoten hoorde. 

 1. Oekraïne probeert Russen klem te zetten: “Opnieuw cruciale brug in Cherson vernietigd”
  Update

  Oekraïne probeert Russen klem te zetten: “Opnieuw cruciale brug in Cherson vernietigd”

  Oekraïne beweert dat het opnieuw een voor de Russen cruciale brug in Cherson, in het zuiden van het land, heeft vernietigd. Door strategisch belangrijke bruggen in de regio te bombarderen, proberen de Oekraïense militairen de Russen de pas af te snijden. Volgens Kiev is de brug aan de dam in de stad Nova Kachovka – die al eerder aangevallen werd – nu onbegaanbaar. Daarmee zijn alle bruggen in de regio door de Oekraïense strijdkrachten beschadigd.
 2. Gratis tampons en maandverband moeten einde maken aan menstruatiearmoede in Schotland

  Gratis tampons en maandver­band moeten einde maken aan menstrua­tie­ar­moe­de in Schotland

  Tampons en maandverbanden zullen in Schotland vanaf maandag gratis beschikbaar zijn voor alle mensen die menstrueren. Lokale overheden en onderwijsinstellingen zijn dan verplicht dat soort producten aan te bieden om menstruatiearmoede tegen te gaan. Een in 2020 door het Schotse parlement aangenomen wet - de eerste in zijn soort wereldwijd - gaat dan in. Dat meldt de regering van Schotland zondagochtend.