Beelden tonen chaos wanneer Russen zich tijdens aanval terugtrekken, militair voertuig met soldaten crasht

Videobeelden tonen chaos wanneer de Russische bezetters zich terugtrekken tijdens een aanval in de provincie Cherson in Oekraïne. Op de beelden is te zien hoe een voertuig met Russische soldaten in volle vaart op zijn zij belandt. De Russische autoriteiten pikken de terugtrekking van militairen niet. Russen die zich terugtrekken, dreigen neergeschoten te worden volgens het Britse ministerie van Defensie.

 1. Mogelijk toch limiet op aantal reizigers Schiphol tijdens zomermaanden
  1

  Mogelijk toch limiet op aantal reizigers Schiphol tijdens zomermaan­den

  De Amsterdamse luchthaven Schiphol gaat in mei en tijdens de zomer mogelijk toch weer een limiet instellen op het aantal reizigers dat dagelijks vanaf de luchthaven mag vertrekken. De afhandelaars op de luchthaven komen nog altijd honderden mensen tekort en als ze dat probleem niet binnen enkele weken hebben opgelost, zal Schiphol moeten ingrijpen. Dat heeft Ruud Sondag, de topman van de luchthaven, vandaag medegedeeld in een interview met Het Financieele Dagblad.
 2. ANALYSE. Rusland gaat die ‘vuile bom’ droppen. We weten hoe en waar, alleen nog niet wanneer
  PREMIUM

  ANALYSE. Rusland gaat die ‘vuile bom’ droppen. We weten hoe en waar, alleen nog niet wanneer

  De aanval met een vuile bom zal uitgevoerd worden met een Iskander-raket die even ten noorden van Kiev ontploft. Dat valt te concluderen uit de steeds concretere beschuldigingen die Rusland uit. Het schrijft die plannen toe aan Oekraïne. Maar het doet dat met foto’s die het tot in Mexico haalt en zelfs NAVO-baas Jens Stoltenberg zegt openlijk dat “Moskou anderen beticht van wat het zelf gaat doen”.