Beelden tonen “catastrofale” verwoesting na doortocht orkaan Ida

De orkaan Ida trekt een spoor van vernieling in de Amerikaanse staat Louisiana. Beelden tonen hoe straten en huizen helemaal onder water liepen en instortten. Gouverneur John Bel Edwards noemt de verwoesting die Ida al heeft aangericht “catastrofaal”. 

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Orkaan Ida leidt tot verwachte zondvloed, meer dan miljoen gezinnen zonder stroom
  Play

  Orkaan Ida leidt tot verwachte zondvloed, meer dan miljoen gezinnen zonder stroom

  Orkaan Ida heeft tot de verwachte zondvloed geleid, met nu al regio’s waar 250 tot 300 liter per vierkante meter gevallen is. “En er zal nog een pak bijkomen”, voorspellen weermannen David Dehenauw en Frank Duboccage. Ter vergelijking: bij de overstromingen in de Ardennen is op de zwaarst getroffen plek 270 mm gevallen in 48 uur tijd. Meer dan een miljoen huishoudens aan de Amerikaanse zuidkust zitten zonder stroom. Inmiddels is Ida afgezwakt tot een orkaan van categorie 1.