Beelden tonen “catastrofale” verwoesting na doortocht orkaan Ida

De orkaan Ida trekt een spoor van vernieling in de Amerikaanse staat Louisiana. Beelden tonen hoe straten en huizen helemaal onder water liepen en instortten. Gouverneur John Bel Edwards noemt de verwoesting die Ida al heeft aangericht “catastrofaal”. 

 1. Vlaamse in Louisiana: “Komende weken geen stroom of drinkbaar water door orkaan Ida”
  Play

  Vlaamse in Louisiana: “Komende weken geen stroom of drinkbaar water door orkaan Ida”

  Zo’n 900.000 gezinnen in de Amerikaanse staat Louisiana zitten zonder stroom door orkaan Ida. “De komende weken zal dat zo blijven, en er is ook geen drinkbaar water”, zegt de Vlaamse Julie Verlinden, die in New Orleans woont, bij HLN LIVE. Samen met haar vriend en zijn zoon is ze naar een veiliger plek. “We zouden wel terug kunnen naar onze huizen, maar erg leefbaar zal dat op korte termijn niet zijn”, klinkt het. De orkaan is afgezwakt naar categorie 1, maar heeft wel al een dode geëist.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. Orkaan Ida leidt tot verwachte zondvloed, meer dan miljoen gezinnen zonder stroom
  Play

  Orkaan Ida leidt tot verwachte zondvloed, meer dan miljoen gezinnen zonder stroom

  Orkaan Ida heeft tot de verwachte zondvloed geleid, met nu al regio’s waar 250 tot 300 liter per vierkante meter gevallen is. “En er zal nog een pak bijkomen”, voorspellen weermannen David Dehenauw en Frank Duboccage. Ter vergelijking: bij de overstromingen in de Ardennen is op de zwaarst getroffen plek 270 mm gevallen in 48 uur tijd. Meer dan een miljoen huishoudens aan de Amerikaanse zuidkust zitten zonder stroom. Inmiddels is Ida afgezwakt tot een orkaan van categorie 1.