Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Kay Nietfeld/dpa

Bedrog met bezetting op intensieve: Duitse ziekenhuizen manipuleerden bezettingsgraad

Een rapport van de Federale Rekenkamer (BRH) onthult een van de grootste schandalen tijdens de coronapandemie in Duitsland. Duitse ziekenhuizen manipuleerden de bezettingsgraad op intensieve zorg, zodat ze financiële steun van de overheid zouden krijgen. De federale regering was naar verluidt al maanden op de hoogte van de fraude, maar hield het geheim. Dat bericht de Duitse nieuwswebsite Bild.

31 reacties

 • roosen christof

  2 weken geleden
  haha hier hebben ze het over Duitsland , kben der vrij zeker van dat er bij ons in Belgie nog veel harder gesjoemeld gaat zijn !!!
 • Serge Surmont

  2 weken geleden
  Het wordt hoog tijd dat Gesara/Nesara actief wordt.
 • Jozef Vermeulen

  2 weken geleden
  Dat is in elk land waar de ziekenhuizen subsidies krijgen naargelang het aantal covid-patiënten ze hebben. Dus ook in België.
 • Gertie Daerden

  2 weken geleden
  Alleen in Duitsland? Laten we vooral niet naïef zijn
 • jean witse

  2 weken geleden
  In Belgie liggen nu bijna 40 procent van coronazieken op IC . Binnenkort gaat dat 50 proc zijn en tegen eind zomer gaat iedere coronapatient de IC op. Logisch. Je gaat die bedden toch niet laten leeg staan. En ge geraakt er ook niet meer uit. Wordt een gevangenis. Geef mij dan maar een enkelband.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vandaag uitspraak in zaak die heel Frankrijk in de ban houdt: krijgt Valérie (40) levenslang voor moord op man die haar 25 jaar door hel deed gaan?
  Play
  10

  Vandaag uitspraak in zaak die heel Frankrijk in de ban houdt: krijgt Valérie (40) levenslang voor moord op man die haar 25 jaar door hel deed gaan?

  Frankrijk houdt de adem in voor de ontknoping van een ongezien proces in de stad Chalon-sur-Soâne. Op de beklaagdenbank: Valérie Bacot (40), een vrouw die levenslang riskeert voor de moord op haar echtgenoot Daniel Polette (61). Hij was aanvankelijk haar stiefvader en vergreep zich een eerste keer aan haar toen ze amper 12 jaar was. Dat was het begin van een leven vol misbruik en geweld, dat pas zou stoppen toen hun dochter Karline (14) haar op een dag vertelde dat haar vader seksuele interesse in haar had getoond. Toen knapte er iets in het hoofd van Valérie.