EPA
Volledig scherm
© EPA

Bedrijf van Elon Musk gaat eigen hyperloop bouwen

Elon Musks tunnelboorbedrijf Boring Company gaat een eigen hyperloopsysteem bouwen. Dat moet ergens in de komende jaren gebeuren, zo meldt Musk op Twitter. De rijkste man ter wereld doet de aankondiging enkele dagen nadat Boring Company 675 miljoen dollar had opgehaald bij investeerders. Het bedrijf werd daarmee op 5,7 miljard dollar gewaardeerd.

 1. Minister Crevits laat mogelijkheid Vlaamse hyperloop onderzoeken: zoeven we binnenkort tegen duizend km/u van Antwerpen naar Brussel?
  PREMIUM

  Minister Crevits laat mogelijk­heid Vlaamse hyperloop onderzoe­ken: zoeven we binnenkort tegen duizend km/u van Antwerpen naar Brussel?

  Beeld u even in: u wordt met een snelheid van duizend km/u in een capsule doorheen lange, luchtledige buizen van Antwerpen naar Brussel geschoten. Na slechts 6 minuten: bestemming bereikt. Maar ook voor goederenvervoer zou de futuristische hyperloop kunnen worden ingezet. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) laat alvast de mogelijkheden voor een Vlaamse hyperloop onderzoeken. Hoe realistisch is zoiets echt? Waar en wanneer zou het nieuwe transportsysteem er kunnen komen? En is dat ook betaalbaar?
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 1. Duitse bondskanselier Scholz moet opnieuw getuigen in onderzoek naar bankschandaal
  6

  Duitse bondskanse­lier Scholz moet opnieuw getuigen in onderzoek naar bankschan­daal

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz moet zich vrijdag opnieuw verantwoorden in een onderzoek naar een schandaal rond de particuliere Hamburgse Warburg-bank, dat zich afspeelde toen hij burgemeester van Hamburg was. De financiële top van de gemeente Hamburg zou mogelijk een dubieuze invloed hebben gehad op de behandeling van de fraudezaak. Het is de tweede keer dat Scholz bij de parlementaire commissie in Hamburg moet opdraven.