Hospitaalschip USNS Comfort, met twaalf operatiekamers en duizend bedden, ligt in de haven van New York.
Volledig scherm
PREMIUM
Hospitaalschip USNS Comfort, met twaalf operatiekamers en duizend bedden, ligt in de haven van New York. © Getty Images

Bedden genoeg in de ziekenhuizen van New York, voor wie het kan betalen

Het virus zelf discrimineert niet, maar in het zwaar getroffen New York krijgt niet iedereen dezelfde zorg. Onverzekerde, vaak zwarte armen komen niet in aanmerking of mijden de zorg uit angst voor hoge kosten. Het ongelijke systeem vertaalt zich in ongelijke sterftecijfers.

18 reacties

 • Eric Leysen

  1 jaar geleden
  Het is nooit anders geweest in Amerika. Oók niet ten tijde van Obama.
 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Gelukkig pompen ze massa's geld in de economie en het inkopen van fondsen/aandelen om de beurs hoog te houden. Dat gaat het virus indijken!
 • Dirk Peeters

  1 jaar geleden
  Diegenen die ziek zijn, blijven weg uit hospitalen die ze niet kunnen betalen en blijven dus andere mensen besmetten. Het besmettingscijfer en sterftecijfer wordt dan gigantisch hoog. Trump zal nog blij zijn dat hij Mexicanen vindt die de rotjobs in Amerika willen komen doen.
 • Hans Oxida

  1 jaar geleden
  Trump heeft de maatregelen van Obama meteen teruggeschroefd. Gevolg is dit. Voor en na Obama is het de hel qua gezondheidszorg. Indien iedereen die de nadelen ondervindt ook gaat stemmen is het bye bye trump.
 • WILFRIED DE WILDE

  1 jaar geleden
  Wie denkt dat het hier allemààl voor iederéén betaalbaar blijft, die droomt. En wie denkt dat het allemaal afbraakpolitiek is, die dwaalt.