AFP
Volledig scherm
© AFP

Basisschool Uvalde gaat tegen de vlakte na massaschietpartij: “Je kunt kind of leraar niet vragen om er ooit nog naar terug te keren”

De basisschool in het Texaanse Uvalde, waar een tiener vorige maand 19 kinderen en 2 leraars doodschoot, zal worden gesloopt. Dat heeft de burgemeester aangekondigd, enkele uren na forse kritiek van een hoge ambtenaar die zei dat de reactie van de politie op de schietpartij “een afschuwelijke mislukking” was.  

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Blunder na blunder bij schooldrama in Uvalde: deur klaslokaal was mogelijk niet op slot, maar politie wachtte op sleutel

  Blunder na blunder bij schooldra­ma in Uvalde: deur klaslokaal was mogelijk niet op slot, maar politie wachtte op sleutel

  Het blunderboek van de politie bij het schooldrama in Uvalde, Texas, wordt almaar groter. Toen een schutter vorige maand de school binnenliep en 19 kinderen en 2 docenten doodschoot, was de politie al 19 minuten nadat de schutter binnenliep aanwezig met voldoende personeel en materieel om de schutter te confronteren. Toch duurde het toen nog 50 minuten voordat de politie de schutter aanviel. Vandaag in de Senaat zijn er nog meer blunders aan het licht gekomen.