Sinds het rookverbod binnen in cafés en restaurants werd ingevoerd in 2010, verdubbelde het aantal terrasplaatsen in de stad en steeg het aantal buitentafels van 2.500 naar 5.000.
Volledig scherm
Sinds het rookverbod binnen in cafés en restaurants werd ingevoerd in 2010, verdubbelde het aantal terrasplaatsen in de stad en steeg het aantal buitentafels van 2.500 naar 5.000. © Shutterstock

Barcelonezen willen geen rookverbod op het terras: “Stadsbestuur zou zich beter focussen op luchtkwaliteit”

Plannen om een rookverbod op het terras in Barcelona in te voeren stuiten op verzet. Niet alleen van restauranthouders, maar ook van de inwoners, die eisen dat de stad zich bezighoudt met waar ze echt van wakker liggen: de luchtkwaliteit.

4 reacties

 • Paul Van den Berge

  6 maanden geleden
  Kunnen die verslaafden niet een paar uurtjes zonder sigaret en hun rook lekker thuis ventileren?
 • Martine Leemans

  6 maanden geleden
  Ja en haal maar direct de vliegtuigen uit de lucht want dat zijn grote vervuilers en de auto's van de straat en vergeet de computers en gsm's niet en sluit al de fabrieken en geen kleurstoffen en bewaarmiddelen meer in voeding.waar komen al die kankers vandaan? Van de sigaret hahahaha komaan zeg.
 • Jozef Verlinden

  3 jaar geleden
  Dat ze hun rook thuis uitblazen en anderen ni in die stank zetten.
 • stefan crama

  3 jaar geleden
  Mensen met gezond verstand die elkaar het daglicht gunnen. Bij ons mag roken zelfs niet op bepaalde stranden, belachelijk en tussen haakjes, ik rook niet.