Roken zal vanaf juli verboden zijn op de stranden van Barcelona.
Volledig scherm
Roken zal vanaf juli verboden zijn op de stranden van Barcelona. © REUTERS

Barcelona voert vanaf juli rookverbod in op alle stranden

De Spaanse stad Barcelona gaat alle strandgangers vanaf juli verbieden om te roken op het strand. Dat kondigde het lokaal bestuur afgelopen vrijdag aan. De maatregel moet zorgen voor “een gezondere leefomgeving”. Bovendien zou het verbod het aantal sigarettenpeuken drastisch moeten verminderen. “Stranden waar een rookverbod geldt zullen zorgen voor gezondere leefgebieden met minder afval en meer respect voor het milieu”, klinkt het. 

 1. Politici en beroemdheden reageren geschokt op terugdraaiing abortuswet: “Iedereen krijgt een wapen maar niemand krijgt lichamelijke autonomie”
  26

  Politici en beroemdhe­den reageren geschokt op terugdraai­ing abortuswet: “Iedereen krijgt een wapen maar niemand krijgt lichamelij­ke autonomie”

  In de Verenigde Staten is na een halve eeuw de abortuswetgeving teruggedraaid. Het Hooggerechtshof heeft beslist dat de vijftig staten in de VS afzonderlijk kunnen bepalen of zij abortus toestaan of niet. Beroemdheden en politici laten zich nu negatief uit over de omstreden beslissing: “Dit heeft niets te maken met religie, dit heeft alles te maken met menselijkheid”.
 2. "Zal het vonnis dat u zal uitspreken ons beter maken?", vraagt advocaat van Salah Abdeslam

  "Zal het vonnis dat u zal uitspreken ons beter maken?", vraagt advocaat van Salah Abdeslam

  Op dag 147 van het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs hebben de advocaten van Salah Abdeslam het woord genomen. Abdeslam is de enige overlevende van het commando van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), dat 130 mensen doodde. Hij riskeert levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating. “Zal het vonnis dat u zal uitspreken ons beter maken?”, vraagt zijn advocaat Martin Vettes het hof vrijdag.