Oekraïense soldaten bereiden een aanval voor vlakbij Bachmoet / Gewezen kolonel Roger Housen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïense soldaten bereiden een aanval voor vlakbij Bachmoet / Gewezen kolonel Roger Housen. © AFP / Joris Casaer

Bachmoet, de burcht die de Russen maar niet kunnen veroveren: oud-kolonel Housen legt uit waarom

De Russen hebben al herhaaldelijk aangekondigd dat ze Bachmoet zo goed als in handen hebben, maar de verovering van de Oekraïense stad lijkt maar niet te lukken. Hoe komt dat? Zitten de Russen aan het einde van hun krachten? Volgens oud-kolonel en defensie-expert Roger Housen zijn er twee oorzaken.

14 reacties

 • Rudy Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Was er enkele weken geleden nu niet gezegd dat het een kwestie van dagen was!?! Pronostiekjes kunnen we allemaal maken, daar hoef je geen kolonel voor zijn, of denk je dat de Russen en Oekraïners zomaar alles ten grabbel leggen? Het is oorlog en dat kan alle kanten uitdraaien naarmate de situatie veranderd, en dat weet niemand niet! Ook Poetin niet!
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  In zo een omgeving is de aanvaller altijd in het nadeel, hoe meer er gebombardeerd wordt hoe beter voor de verdedigers. Voorbeelden genoeg in het verleden. En de Russen wel daar komt het op geen paar tienduizend doden soldaten zijn goedkoper dan wapens.
 • Michael Van Acker

  2 maanden geleden
  De echte experts zijn de Oekraïnse soldaten aan het front.
 • Kelly Verlinden

  2 maanden geleden
  Twee weken terug kwamen de expert hier vertellen dat Bachmoet binnen enkele dagen zou vallen. Net zoals Criekemans zit deze man zijn analyses er meer naast dan erop.
 • dany tavernier

  2 maanden geleden
  Als Rusland echt nog moderne en betere wapens zou hebben, waarom laten ze dan nu zoveel van hun soldaten sneuvelen? Als het echt zo zou zijn, dan zijn het land en zijn leiders nog rotter dan rot en dienen de Russen zo vlug mogelijk totaal verslagen te worden.