Antonio Guterres, secretaris-generaal bij de VN.
Volledig scherm
Antonio Guterres, secretaris-generaal bij de VN. © via REUTERS

Baas VN na gebekvecht op VN-Veiligheidsraad: “Als wereld op zelfde manier omgaat met klimaat als met coronavirus, dan vrees ik het ergste”

Tijdens een virtuele Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over de globale aanpak vand e coronacrisis kwam het vandaag tot een verhitte discussie tussen de Verenigde Staten, China en Rusland, waarbij de VS door de twee andere grootmachten met de vinger werd gewezen. Ook Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk mengden zich in het debat. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres drong bij de landen aan op eensgezindheid. “Als de klimaatcrisis met dezelfde onenigheid en wanorde wordt aangepakt als het coronavirus, dan vrees ik het ergste”, zei de Portugees vandaag.

  1. China wijst kritiek van Trump tijdens Algemene Vergadering VN van de hand

    China wijst kritiek van Trump tijdens Algemene Vergade­ring VN van de hand

    Als reactie op de scherpe kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens het debat van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York heeft China op zijn beurt naar de Verenigde Staten uitgehaald. "We raden de VS aan geen politieke spelletjes meer te spelen, hun unilateralisme op te geven en hun verantwoordelijkheid in de wereld te nemen", zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking.