Parker vraagt meer middelen en macht in de strijd tegen het terrorisme. Volgens hem was de terreurdreiging nooit groter dan vandaag.
Volledig scherm
Parker vraagt meer middelen en macht in de strijd tegen het terrorisme. Volgens hem was de terreurdreiging nooit groter dan vandaag. © AP

Baas MI5: "Nooit was terreurdreiging groter dan vandaag"

STRIJD TEGEN ISAndrew Parker, baas van de Britse veiligheidsdienst MI5 zegt dat de kans op een bloedige aanslag in Groot-Brittannië groot is. Volgens Parker werden dit jaar alleen al zes grote aanslagen verijdeld. "Nooit was de terreurdreiging in mijn 32-jarige loopbaan groter dan vandaag", citeert Sky News Parker.

  1. Ex-adviseur van Trump over diplomatiek diner met Poetin: “Hij had een vreemde geur en at of dronk amper”

    Ex-adviseur van Trump over diploma­tiek diner met Poetin: “Hij had een vreemde geur en at of dronk amper”

    Fiona Hill, voormalig Rusland-adviseur onder de Amerikaanse ex-president Donald Trump, heeft in een radioprogramma van de BBC verteld over haar ervaring met de Russische president Vladimir Poetin. Hill zat enkele jaren geleden naast Poetin aan tafel tijdens een diplomatiek diner en herinnert zich hoe het Russische staatshoofd “een vreemde geur had en amper at of dronk”. Daarnaast was het duidelijk dat Poetin een bril kon gebruiken, aangezien hij geheugenkaartjes met “gigantische woorden” erop bij zich had.