Mykhailo Dianov tijdens de verdediging van de Azovstal-fabriek (links) en bij zijn vrijlating als krijgsgevangene (rechts).
Volledig scherm
Mykhailo Dianov tijdens de verdediging van de Azovstal-fabriek (links) en bij zijn vrijlating als krijgsgevangene (rechts). © AFP

Azovstal-strijder die 40 kg verloor als krijgsgevangene, doet zijn verhaal: “We kregen elektrische schokken en ze duwden naalden onder onze nagels”

Toen de Oekraïense marinier Mikhailo Dianov werd vrijgelaten bij een gevangenenruil schokte een foto van zijn uitgemergelde lichaam de wereld. Nu heeft de Azovstal-strijder voor het eerst over zijn hartbrekende ervaringen gesproken. Bekijk het interview in de video hieronder.

28 reacties

 • Rosita Braem

  2 maanden geleden
  Weet niet meer wat ik er nog van moet geloven. Enorm veel opgezet spel , geënsceneerde taferelen zoals met dat ziekenhuis , terwijl ze het volstrekt met soldaten en wapens. Heel veel propaganda. Alles kan en mag om hun doelstellingen te bereiken en iedereen te manipuleren
 • Roger De Win

  2 maanden geleden
  Eric Roeloffzen, Oekraïne is NIET altijd deel geweest van Rusland. Oekaïne heeft deelgemaakt van het Pools-Litouwse Rijk en later ook van het Osmaanse Rijk.
 • Luc Van Hauwermeiren

  2 maanden geleden
  Blijkbaar zijn hier veel lezers met een kort geheugen ,bij het uitbreken van de oorlog waren (volgens Ursula von der Leyen ) deze dappere mannen "het Azov bataljon" neo nazi s en extreemrechts, en dienden ze gescheiden te worden van het gewone leger. nu het in hun kraam past zijn het helden.
 • Dave Florizone

  2 maanden geleden
  We hebben reeds veel zo'n foto's gezien van krijgsgevangenen tijdens de eerste en tweede wereldoorlog, wie kwam er daar best uit de niet participerende landen zoals Zwitserland, dit zou ook Europa, en de NAVO moeten doen in plaatst van zich te laten opjutten door Amerika.
 • Rudy Meert

  2 maanden geleden
  Is het dan te verwonderen dat de Russische soldaten geen kans maken tegen deze krijgers.
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Toekomstige opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschijning in week tijd
  Play

  Toekomsti­ge opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschij­ning in week tijd

  De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (38) is duidelijk fan van ‘breng je kind naar het werk’-dag. Zo zijn er opnieuw beelden verschenen van de leider en zijn 10-jarige dochter, die iets meer dan een week geleden haar eerste openbare verschijning maakte. Ook deze keer staan vader en dochterlief trots te lachen naast een gigantische ballistische raket. Naar aanleiding van de beelden wordt gespeculeerd dat het kind, wiens naam Kim Ju Ae zou zijn, haar vader in de toekomst zal opvolgen.