Een videostill van het Armeense ministerie van Defensie waaruit moet blijken dat een tank van Azerbeidzjan werd vernietigd in het grensgebied.
Volledig scherm
Een videostill van het Armeense ministerie van Defensie waaruit moet blijken dat een tank van Azerbeidzjan werd vernietigd in het grensgebied. © EPA

“Azerbeidjan heeft ons de oorlog verklaard”: hevige gevechten tussen Armeense separatisten en Azerbeidzjaans leger eisten al 39 doden

Azerbeidzjan heeft de oorlog verklaard aan het Armeense volk. Dat meldt de Armeense premier. In de regio Nagorno-Karabach, in het zuiden van de Kaukasus, zijn zondag hevige gevechten uitgebroken tussen Armeense separatisten en het Azerbeidzjaanse leger. Ook vandaag gaat de strijd tussen Armeense en Azerbeidzjaanse troepen verder, met inzet van zware artillerie aan beide kanten, volgens de twee partijen. Er zijn al minstens 39 doden gevallen: 34 aan Armeense kant, 5 aan Azerbeidzjaanse.

  1. Azerbeidzjaanse ambassade misnoegd om bezoek N-VA-raadslid aan streek die onafhankelijkheid uitriep: “Ik trek me er niks van aan”

    Azerbeid­zjaan­se ambassade misnoegd om bezoek N-VA-raads­lid aan streek die onafhanke­lijk­heid uitriep: “Ik trek me er niks van aan”

    Het Mechels schepencollege verwacht een woordje uitleg van gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA). Het oppositielid bezocht enkele weken geleden de streek Opper-Karabach in Azerbeidzjan, en dat viel niet in goede aarde bij Azerbeidzjaanse ambassade. De ambassade vraagt nu, via het schepencollege, een persoonlijke reactie van Hendrickx. “Ik trek mij hier niks van aan”, aldus het raadslid.