Minister van Volksgezondheid Olivier Véran kondigde het nieuws op tv aan.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Olivier Véran kondigde het nieuws op tv aan. © AFP

Avondklok om 18 uur in deel van Frankrijk

In Frankrijk neemt de regering een drastische beslissing om de coronapandemie onder controle te krijgen: in twintig departementen wordt de avondklok vervroegd van acht naar zes uur ‘s avonds. Het weekgemiddelde aan besmettingen per dag ligt nu op 11.871. Dat is ruim het dubbele van het Franse streefcijfer. 

13 reacties

 • Catherine Thomas

  4 weken geleden
  wat is volgende? Basis pakketje eten en iedereen opgesloten? Dus al die tss 18u en 20u boodschappen deden wegens minder druk mogen gaan leuk aanschuiven tijdens de drukte. En wat als je dier hebt dat nog avond plasje moet doen? Absurd is het ... Verbied reizen en scholen want daar zit het probleem
 • Patricia Van den Eynden

  4 weken geleden
  Sorry @Patrick Ceulemans maar dat is niet waar. Na de sluiting van de horeca bleven de cijfers stijgen. Als ze dan toch zo spectaculair daalden en bleven dalen dan hadden de kappers en de schoonheidsspecialisten hun deuren nooit moeten sluiten. De daling werd pas ingezet tijdens de herfstvakantie en het ging daarna terug in stijgende lijn ondanks alle sluitingen.
 • Geert Landsman

  4 weken geleden
  De avondklok heeft nog nergens iets opgeleverd. Zo had Antwerpen meer besmettingen dan Limburg ondanks hun vroegere avondklok. Avondklokken gebruiken ze omdat de overheid faalt en het niet meer weet. Dus geven ze de schuld aan de bevolking. Marcon gaat gewoon verder met reizen en mensen ontmoeten, maak je geen illusie dat de elite zich eraan houd.
 • Ceulemans Patrick

  4 weken geleden
  @Nico Rooms: tuurlijk is het niet besmettelijker... dat is toch helemaal niet de bedoeling van die maatregel :-) als er minder mensen op de weg zijn, of buiten, kan het virus minder makkelijk verspreid worden... kijk maar naar de sluiting van de horeca, 10 dagen later en de cijfers daalden spectaculair en bleven dalen...
 • Bart Vrancken

  4 weken geleden
  Beter de harde aanpak dan halfslachtig. Gooi twintig dagen zo goed als ALLES dicht : openbaar vervoer, luchthavens, onderwijs, sporthallen, ... Enkel voedingswinkels en essentiële arbeid. Nu gaat binnenkort de boel weer uit verlof en gaan de cijfers terug stijgen. Logisch. Moet je niet voor 'gestudeerd' hebben.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift