Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Avondklok leidde in Nederland tot meer seksueel geweld onder jongeren

In de periode dat in Nederland een avondklok ingesteld was om het coronavirus te bestrijden, vond meer seksueel geweld onder jongeren plaats. Dat blijkt uit onderzoek van de expertisecentra Rutgers en Soa Aids Nederland.

6 reacties

 • Bart Vanlandeghem

  3 maanden geleden
  De overheid heeft gigantisch gefaald. Ze beseffen niet wat die 18 maanden lockdown veroorzaakt heeft. En voor wat? Voor een covid overlevingskans van 99.95%?
 • Hugo hofmans

  3 maanden geleden
  In België misschien ook, alleen weten we het niet. Er is zoveel dat we niet mogen weten. Maar wat niet weet, niet deert. Misschien nog het beste.
 • patrick feyen

  3 maanden geleden
  Al de corona maatregelen ontregelen alles, er wordt meer gedronken, meer drugsgebruik en meer geweld maar dit alles stiekem, zonder controle. Als je maar een covid safe pass hebt.
 • Martine Mertens

  3 maanden geleden
  Ronny, de blinde zal nooit in staat zijn om te zien. Blijf jij maar vooral thuis in uw veilige cocoon. Seksueel geweld is nooit goed te praten. Vergeet wel niet dat onze maatschappij alle jongeren thuis gefrustreerd heeft opgesloten. Dit alleen te moeten investeren in de zorg. Dit zal ook nooit goed te praten vallen. Het is jammer dat een groot deel van de bevolking die maatregelen goed keuren ipv het echte probleem te willen inzien.
 • Ronny Cockuyt

  3 maanden geleden
  Wat zullen ze ons nog allemaal proberen wijs te maken
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.