ANP
Volledig scherm
© ANP

Avondklok in Nederland blijft van kracht, hof schort vonnis van rechter op

De avondklok in Nederland blijft dan toch van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. De Nederlandse politie heeft in verschillende steden extra agenten ingezet vanwege de vele oproepen op sociale media om de straat op te gaan voor bijvoorbeeld een feestje.

8 reacties

 • Christophe Moser

  2 jaar geleden
  Voila, zien jullie nu hoe makkelijk dat allemaal gaat. Rechtspraak op maat noemen ze dat.
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Mooi voorbeeld hoe het gerecht de politiek volgt, ook al moet het gerecht onpartijdig blijven. De wet is duidelijk, de avondklok is een inbreuk op de burger zijn vrijheid. Hoe erg het ook mag zijn.
 • nicole desseyn

  2 jaar geleden
  Laat ze maar doen de cijfers zullen er snel weer stijgen
 • Guido Ceuleers

  2 jaar geleden
  Ze moesten die woordvoerder/dansleraar van Viruswaarheid opsluiten. Door schrappen van de avondklok onrechtstreeks verantwoordelijk voor mogelijke besmettingen en overlijdens door corona. Ook VRT met in 7e dag 2 anti vaxers aan het woord te laten, die nog nooit een serieus onderzoek hebben gepubliceerd,evenzo de 2 presentatoren die toelieten dat prof. Pierre Van Damme zich alleen moest verdedigen tegen die 2,die zelfs zeiden dat Covid19 geen gevaar inhield. Die dokteres moet mij niet verzorgen.
 • Marc Verdonck

  2 jaar geleden
  Welkom in Europa! En welkom voor de eenduidige rechtspraak!
 1. Mark Rutte roept op: “Blijf ook zonder avondklok ‘s avonds thuis”

  Mark Rutte roept op: “Blijf ook zonder avondklok ‘s avonds thuis”

  De Nederlandse premier Mark Rutte roept Nederlanders “met klem” op om ‘s avonds thuis te blijven, ook als de regering er niet in slaagt de avondklok in stand te houden. Eerder op de dag besliste een rechter dat de avondklok in Nederland met onmiddellijke ingang moet worden opgeheven. Het kabinet gaat in hoger beroep tegen de uitspraak en vraagt in een zogeheten schorsingsincident aan de rechter om de avondklok te handhaven tot er een hoger beroep in de zaak is geweest. Volgens de premier is de avondklok echt nodig.