De Ramblas in Barcelona vorig jaar in juli
Volledig scherm
De Ramblas in Barcelona vorig jaar in juli © AP

Avondklok in Barcelona en omstreken geschrapt

Het nachtelijke uitgaansverbod in Barcelona en de rest van Catalonië wordt geschrapt, ondanks het nog altijd hoge aantal coronabesmettingen. De avondklok geldt sinds 24 december tussen 1 en 6 uur, maar vanaf vrijdag is het weer mogelijk om ’s nachts als vanouds door de straten te lopen, aldus een woordvoerder van de regioregering.

2 reacties

 • Peeters Gerd

  4 maanden geleden
  Ze beginnen allemaal hun verstand terug te krijgen, behalve hier in ons land.
 • Frans Peeters

  4 maanden geleden
  Enorme schulden die de landen zijn aangegaan als gevolg van corona en de ineenstorting van hun belastingstelsel de pan uit gerezen. De nationale regeringen zitten steeds meer in een keurslijf, onder het juk van machtige crediteurs instellingen. Stop met de waanzin
 1. ONZE OPINIE. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas?
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinter­klaas?

  Conner Rousseau (Vooruit) wil gevaccineerden belonen met vrijheid. U leest het: belonen. Vorige week konden we dat met wat goede wil nog klasseren als een communicatieblunder in ‘Terzake’. Als slip of the tongue. Maar dat was het dus niet. De Vooruit-voorzitter herhaalt het in een ongetwijfeld grondig nagelezen opiniestuk in ‘De Standaard’. “Solidariteit wordt beloond met vrijheid.” Wat een paternalisme. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas die de brave kindjes lekkers geeft en de andere de roe?
 2. HET DEBAT. Mogen ongevaccineerden nog deelnemen aan het publieke leven?

  HET DEBAT. Mogen ongevacci­neer­den nog deelnemen aan het publieke leven?

  Enkel gevaccineerde mensen zouden nog toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Een negatieve PCR-test voor niet-gevaccineerden en een herstelcertificaat na een besmetting zouden niet meer volstaan. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid”, aldus Rousseau. Zouden enkel nog gevaccineerden met een vaccinatiebewijs toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen? Zo denkt u als lezer erover.