Het luxejacht "Luna" van de Russische oligarch Farkhad Akhmedov is in Hamburg aan de ketting gelegd.
Volledig scherm
Het luxejacht "Luna" van de Russische oligarch Farkhad Akhmedov is in Hamburg aan de ketting gelegd. © Jonas Walzberg/dpa

Autoriteiten blokkeren opnieuw luxejacht van Russische oligarch in Hamburg

De Duitse autoriteiten hebben vrijdag in de haven van Hamburg een luxejacht in beslag genomen dat toebehoort aan Farkhad Akhmedov, een Russische zakenman tegen wie Europese sancties zijn ingesteld.

  1. Al 16 superjachten van Russische miljardairs in beslag genomen in Europa, goed voor 1,9 miljard euro

    Al 16 superjach­ten van Russische miljar­dairs in beslag genomen in Europa, goed voor 1,9 miljard euro

    Het Westen maakt, sinds de Russen op 24 februari zijn binnengevallen in Oekraïne, jacht op de luxeschepen van Russische oligarchen. Dat past binnen de westerse financiële maatregelen tegen de elitaire entourage van de Russische president Vladimir Poetin. In Europa zijn er inmiddels al minstens zestien van die superjachten in beslag genomen. Samen vertegenwoordigen ze een waarde van ruim 1,9 miljard euro. Een overzicht van de belangrijkste geconfisqueerde Russische superjachten.
  2. Onderzoeksrapport over feestjes in ambtswoning van Britse premier gepubliceerd: “Leidinggevenden moeten verantwoordelijkheid nemen”

    Onderzoeks­rap­port over feestjes in ambtswo­ning van Britse premier gepubli­ceerd: “Leidingge­ven­den moeten verantwoor­de­lijk­heid nemen”

    De Britse topambtenaar Sue Gray heeft haar volledige rapport over het ‘partygate’-schandaal overhandigd aan Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson. Tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk hebben er in en rond Downing Street elke vrijdag feestjes plaatsgevonden. De volgende ochtend lagen de lege flessen en etensresten er nog. Dat stellen enkele medewerkers anoniem aan de Britse openbare oproep BBC.