In de trein zaten ongeveer 140 reizigers. Van hen raakte niemand gewond.
Volledig scherm
In de trein zaten ongeveer 140 reizigers. Van hen raakte niemand gewond. © ANP

Auto valt stil op spoor tijdens rijles: meisje kan nog uit wagen springen, rijinstructeur wordt gegrepen door trein

Bij een dodelijk ongeval tussen een rijles-auto en een trein is in het Nederlandse Bussum een 66-jarige rijinstructeur om het leven gekomen. Een 18-jarige leerlinge kon het voertuig net op tijd verlaten, haar instructeur niet. Zijn vrouw neemt het meisje niets kwalijk. 

33 reacties

 • Paul van de velde

  4 jaar geleden
  Los klikken van gordel en deur openen en uitstappen kan in enkele seconden, waarom heeft die instructeur dat niet gedaan?
 • Ronny Cockuyt

  4 jaar geleden
  Een zeer spijtig ongeval maar de moment dat de slagbomen toegaan en de bel begint te rinkelen is er denk ik nog tijd genoeg om uit te stappen,het is ook niet dat die trein daar al is tegen dat de slagbomen gezakt zijn. De arme man zal nog geprobeerd hebben de auto van het spoor te rijden denk ik.
 • Yves Van Rossem

  4 jaar geleden
  @jurgen: in dit geval zou het niet veel uitgemaakt hebben. De trein was blijkbaar snel ter plaatse en gezien een trein en heel lange remafstand heeft was de noodstop waarschijnlijk in dit geval te laat gekomen.
 • Jurgen Van Den Bergh

  4 jaar geleden
  Ik ben al lang voorstander van een soort noodknop aan een overweg, die in zulke gevallen kan worden ingedrukt en die wanneer de trein over een sensor rijdt de machinist waarschuwt dat hij onmiddelijk moet remmen, of beter nog, de trein automatisch een noodstop uitvoert.
 • Bart Meers

  4 jaar geleden
  Een doodgewone startsleutel auto is het snelste en betrouwbaarst