De wagen reed tegen een hek, volgens de eerste berichten vielen er geen gewonden.
Volledig scherm
De wagen reed tegen een hek, volgens de eerste berichten vielen er geen gewonden. © REUTERS

Auto rijdt doelbewust in op hek aan kantoor Angela Merkel

DuitslandEen automobilist is woensdag tegen het hek van het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn gereden. De bestuurder is aangehouden en werd in een rolstoel afgevoerd. Duitse media melden dat de 54-jarige man met dezelfde auto in 2014 ook al hetzelfde deed. Nu wou hij Merkel een brief overhandigen.

1 reactie

 • HUGO Wils

  2 maanden geleden
  Steeds meer en meer Duitse gepensioneerden komen in de armoede terecht.In 2006 leefden 10,3% gepensioneerden in armoede.In 2019 ging het om 17,1%.Dit is een toename met 66%.Door corona is de armoede nog toegenomen.Voor de "wir schaffen das"politiek van Merkel is er geld genoeg.In 2019 bedroeg de asielkost ca 40miljard euro!Als men het totaalplaatje berekent dan is dit nog veel meer.
 1. CEO AstraZeneca: “Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland”
  75

  CEO AstraZene­ca: “Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland”

  Het zit er bovenarms op tussen farmagigant AstraZeneca en de Europese Commissie. Pascal Soriot, CEO van AstraZeneca, verdedigt zijn bedrijf in een interview met la Repubblica. Hij heeft het over een achterstand in de productie van twee maanden. “We zouden graag meer produceren”, zegt hij aan de Italiaanse krant. “De huidige problemen hebben te maken met het maken van het vaccin zelf.” En dat gebeurt in twee partnerfabrieken: een in België en een in Nederland. Hij wees er ook nog eens fijntjes op dat het Verenigd Koninkrijk drie maanden voor Europa een contract tekende en daarom als eerste moet worden bediend.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken