Jolie King en Mark Firkin
Volledig scherm
Jolie King en Mark Firkin © RV

Australische reisbloggers vrijgelaten uit beruchte gevangenis in Iran

Twee Australische reisbloggers die sinds juli vastzaten in Iran zijn vrijgelaten. Dat heeft de Australische regering bevestigd. Mark Firkin en Jolie King werden opgepakt omdat ze foto's zouden hebben gemaakt in een militair gebied.

8 reacties

 • Arjen Mollinger

  1 jaar geleden
  Vorig jaar mei ben ik 3 weken naar teheran geweest met mijn Iraanse vriendin, prachtig land, heerlijk eten en zeer vriendelijke mensen, zelfs toen er iets mis was met mijn visum ging alles goed Het regime daar wordt door niemand gewaardeerd en zelfs tijdens de ramadan trekken weinig mensen zich wat van de regels aan, de laatste tijd doet de media het overkomen alsof je 20 stokslagen krijgt als je maar even de verkeerde aankijkt maar ik heb een geweldige ervaring gehad.
 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Zolang dat regime daar bestaat zal Iran een onderdrukte staat zijn. En moest het regime veranderen en pro westen worden, kun je er zeker van zijn dat ze elkaar beginnen uit te moorden.Ze hadden beter de sjah gehouden hij was misschien ook niet wat het moest zijn, maar heeft zijn land gemoderniseerd en de ajatollahs hadden niks in de pap te brokken. Maw blijf er weg en negeer ze !
 • Saadia Sellak

  1 jaar geleden
  Het hoofddoek gebod in Iran telt alleen voor de plaatsijke bevolking. Toeristes en vrouwen die er voor hun werk komen, lopen in westerse kleding rond. Ze mogen alleen niet in het openbaar alcohol drinken en het decolleté en de benen moeten bedekt blijven. Maar het is een land waar ik liever niet graag zou komen.
 • Rudy Van Schelvergem

  1 jaar geleden
  Niks gevaarlijk zolang je je aan de belachelijke strenge regels houd.
 • Jack Dereder

  1 jaar geleden
  Patricia, Iran s helemaal niet gevaarlijk. 100.000den bezoeken Iran elk jaar en er gebeurt niets. Trouwens in onze gevangenissen zitten ook toeristen die zich niet aan de wet houden. Dus?
 1. Poging van senator om impeachmentproces tegen Trump onwettig te laten verklaren mislukt
  8

  Poging van senator om impeach­ment­pro­ces tegen Trump onwettig te laten verklaren mislukt

  Rand Paul, een Republikeinse senator uit Kentucky en bondgenoot van Donald Trump, heeft zich vandaag in de Amerikaanse Senaat verzet tegen het geplande afzettingsproces tegen de voormalige president. Volgens Paul gaat de berechting van een voormalige president in tegen de Amerikaanse grondwet. Zijn voorstel werd echter afgewezen met 55 stemmen tegen en 45 stemmen voor. Daardoor gaat het proces binnenkort toch van start.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken