Verschillende familieleden van Théo Hayez, onder wie zijn ouders, broer en grootmoeder, waren aanwezig bij de zitting.
Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende familieleden van Théo Hayez, onder wie zijn ouders, broer en grootmoeder, waren aanwezig bij de zitting. © BELGA/RV

Australische rechtbank reconstrueert verdwijning Théo Hayez: “Er gebeurde die nacht om 1.02 uur iéts. Maar wát?”

Wat gebeurde er in de nacht van 1 juni 2019 om exact 1.02 uur op het Australische strand waar de Belgische tiener Théo Hayez (18) verdween? Dat is volgens een onderzoeksrechtbank in Byron Bay hét cruciale moment. En ook: was er op dat ogenblik iemand bij hem? Zijn ouders denken van wel. “In zijn eentje zou Théo nooit zo’n gevaarlijke trip in het donker ondernemen.”

  1. LIVE. Brazilië registreert voor het eerst meer dan 200.000 nieuwe coronabesmettingen op een dag

    LIVE. Brazilië regi­streert voor het eerst meer dan 200.000 nieuwe coronabe­smet­tin­gen op een dag

    Morgen wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de verschillende regeringen zich over de invoering van de coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.