ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Australische man mag Israël tot het jaar 9999 niet verlaten vanwege achterstallige alimentatie

Noam Huppert (44), een Australiër die in Israël woont, heeft een 8.000 jaar durend reisverbod opgelegd gekregen van Israël omdat hij nog 2,1 miljoen euro aan alimentatie moet betalen.

 1. Emir van Dubai moet prinses Haya meer dan half miljard na scheidingsoorlog: “Ze loopt risico voor de rest van haar leven”
  PREMIUM
  Royalty

  Emir van Dubai moet prinses Haya meer dan half miljard na scheidings­oor­log: “Ze loopt risico voor de rest van haar leven”

  Nooit eerder kende het Britse gerecht een hoger bedrag toe in een echtscheidingszaak. Mohammed bin Rashid al-Makhtoum (72), de Emir van Dubai, moet zijn naar het VK gevluchte ex-vrouw prinses Haya (47) in totaal ruim 650 miljoen euro betalen, waaronder een ‘vakantiebudget’ van 6 miljoen euro per jaar en 530.000 euro voor nanny’s. De juridische oorlog tussen de sjeik en de prinses - die al sinds 2019 woedt - kent zo eindelijk zijn ontknoping. Al werd de hele scheiding zo ‘vuil’ gespeeld dat ze prinses Haya voor altijd zal blijven achtervolgen. “De dreiging staat letterlijk voor mijn deur.”
 2. Nieuw DNA-onderzoek onthult geheimen over inwoners van Pompeii: “Deze man was te ziek om te vluchten van vulkaanuitbarsting”

  Wetenschap­pers lossen 90 jaar oud mysterie van Pompeii op: waarom probeerden deze twee slachtof­fers niet te vluchten?

  Wetenschappers hebben nieuwe “genetische geheimen” onthuld na onderzoek van de stoffelijke resten van inwoners van de Romeinse stad Pompeii, die in 79 na Christus met as werd bedekt na de uitbarsting van de Vesuvius. Het gaat meer bepaald om het DNA uit de beenderen van een man en een vrouw, die reeds in 1933 werden opgegraven. Het is de eerste keer dat een volledige reeks genetisch materiaal, of een ‘genoom’, van een Pompeijaan wordt ontcijferd. Daarmee hebben de wetenschappers een mysterie van maar liefst 90 jaar kunnen oplossen. Zo blijkt nu dat de twee slachtoffers niet probeerden te vluchten tijdens de uitbarsting omdat de man daarvoor te ziek was.