Australische militairen gisteren bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen in Sydney.
Volledig scherm
Australische militairen gisteren bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen in Sydney. © EPA

Australische lockdownmaatregelen gaan steeds verder: Sydney zet leger in om inwoners thuis te houden

In de Australische miljoenenstad Sydney is het leger ingezet om te controleren of inwoners de lockdown wel respecteren. Ongewapende militairen zullen samen met de politie patrouilleren in de straten van bepaalde wijken waar het coronavirus aan een opmars bezig is. In de naburige deelstaat Queensland is de lockdown in het zuidelijke gedeelte van de staat verlengd nadat er dertien nieuwe plaatselijke besmettingen met het coronavirus werden geregistreerd. De lockdown is verlengd tot zondagmiddag, zo maakten de gezondheidsautoriteiten bekend.

 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. Vlaamse Marilyn (31) pent dagboek over lockdown in Spaans appartement: “Wekenlang mijn doodzieke papa niet kunnen bezoeken, dat was hard”
  PREMIUM
  Deinze

  Vlaamse Marilyn (31) pent dagboek over lockdown in Spaans apparte­ment: “Wekenlang mijn doodzieke papa niet kunnen bezoeken, dat was hard”

  Tot maart vorig jaar leefde de uit Deinze afkomstige Marilyn Bultinck (31) een dynamisch leven binnen de toeristische sector, maar dat leven kwam abrupt tot stilstand, toen ze met haar Italiaanse vriend Andrea vast kwam te zitten in een klein appartement aan de Spaanse Costa de Sol. In haar debuutroman ‘Een jaar zonder lente’ schrijft Marilyn over die 65 bizarre dagen in strenge lockdown. “Die periode was de ultieme relatietest”, zegt Marilyn.