Australische militairen gisteren bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen in Sydney.
Volledig scherm
Australische militairen gisteren bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen in Sydney. © EPA

Australische lockdownmaatregelen gaan steeds verder: Sydney zet leger in om inwoners thuis te houden

In de Australische miljoenenstad Sydney is het leger ingezet om te controleren of inwoners de lockdown wel respecteren. Ongewapende militairen zullen samen met de politie patrouilleren in de straten van bepaalde wijken waar het coronavirus aan een opmars bezig is. In de naburige deelstaat Queensland is de lockdown in het zuidelijke gedeelte van de staat verlengd nadat er dertien nieuwe plaatselijke besmettingen met het coronavirus werden geregistreerd. De lockdown is verlengd tot zondagmiddag, zo maakten de gezondheidsautoriteiten bekend.

 1. Vlaamse Marilyn (31) pent dagboek over lockdown in Spaans appartement: “Wekenlang mijn doodzieke papa niet kunnen bezoeken, dat was hard”
  PREMIUM
  Deinze

  Vlaamse Marilyn (31) pent dagboek over lockdown in Spaans apparte­ment: “Wekenlang mijn doodzieke papa niet kunnen bezoeken, dat was hard”

  Tot maart vorig jaar leefde de uit Deinze afkomstige Marilyn Bultinck (31) een dynamisch leven binnen de toeristische sector, maar dat leven kwam abrupt tot stilstand, toen ze met haar Italiaanse vriend Andrea vast kwam te zitten in een klein appartement aan de Spaanse Costa de Sol. In haar debuutroman ‘Een jaar zonder lente’ schrijft Marilyn over die 65 bizarre dagen in strenge lockdown. “Die periode was de ultieme relatietest”, zegt Marilyn.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).