Australië gaat gebukt onder hevige bosbranden.
Volledig scherm
PREMIUM
Australië gaat gebukt onder hevige bosbranden. © AP

Australische bosbranden dreigen nu ook vernietigend onweer met gevaarlijke vuurtornado’s op te wekken

Het kan nog altijd erger met de Australische bosbranden. Die wekken nu zo’n hitte op dat er onweer ontstaat. De bliksem die daarmee gepaard gaat, steekt nieuwe brandhaarden aan en stormwinden verspreiden het vuur.

21 reacties

 • pol van de velde

  2 jaar geleden
  De aarde is een levende materie, dus niet niet verschieten dat ze ons tracht te vernietigen, we zijn tenslotte maar een virus dat de aarde tracht te vernietigen.
 • Patrick Proost

  2 jaar geleden
  Martin, was het maar waar... de sterke winden zorgen ervoor dat sintels mijlenver worden meegevoerd en nieuwe brandhaarden ontstaan. Het is één groot en droog continent dat helaas op de eerste rij zit van grootmachten die ten prooi vallen aan onze omgang met ons klimaat...en beste Julien, waar u uw logica vandaan haalt, is me een raadsel...dat je echt dat een geboortebeperking onze stijl van leven zal beïnvloeden?
 • Francis Smet

  2 jaar geleden
  @Martin Meuris, vuurgensters vliegen kilometers ver. Wat ben je dan met een open ruimte van 100 meter. Het enige waarvoor men die ruimte zou kunnen gebruiken is om de brandweer meer ruimte te geven om hun bluswerken te doen. Heb ooit zelf een brand meegemaakt in Zuid-Frankrijk, daar lagen zes rijstroken in asfalt tussen en toch sloeg de brand van de ene kant naar de andere. Was op de A7 omgeving Privas, dus zo eenvoudig krijg je een brand niet onder controle. Angstwekkend is zulke ervaring.
 • Martin Meuris

  2 jaar geleden
  Zijn die bossen daar dan eindeloos, zijn die niet afgescheiden door wegen of kale plekken, ze zouden dan toch eens moeten gaan nadenken overal ter wereld waar dit gevaar is om bossen op te splitsen in percelen. Ik veronderstel toch als er een open ruimte is van 100 m het vuur niet verder kan.
 • julien de meulder

  2 jaar geleden
  word toch eens wakker klimaat verandering is de oorzaak dat er te veel volk op de wereld is dringend aan geboorte beperking beginnen anders nog meer hongers nood en nog meer natuur rampen