Een citroenhaai kan drie meter lang worden.
Volledig scherm
Een citroenhaai kan drie meter lang worden. © CC BY-SA 3.0

Australiër zwaargewond na aanval door haai

Een man is voor de Australische westkust aangevallen door een haai terwijl hij in de buurt van het afgelegen eiland Varanus aan het vissen was. Hij raakte zwaargewond.

 1. IAEA-chef dringt aan op verdere gesprekken over veiligheidszone kerncentrale Zaporizja

  IAEA-chef dringt aan op verdere gesprekken over veilig­heids­zo­ne kerncentra­le Zaporizja

  Het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) heeft maandag aangedrongen op verdere gesprekken over een veiligheidszone rond de Oekraïense kerncentrale Zaporizja. In de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, heeft IAEA-chef Rafael Grossi vorige week al gesproken met vertegenwoordigers van Rusland en Oekraïne. “Ik ben bereid het overleg met beide landen deze week voort te zetten”, zei Grossi maandag in Wenen.
 2. Heeft u Ragna, de ontsnapte Amerikaanse zeearend, gezien? “Probeer hem zeker niet zelf te vangen”
  PREMIUM
  Landen/Linter/Zoutleeuw/Hoegaarden/Tienen

  Heeft u Ragna, de ontsnapte Amerikaan­se zeearend, gezien? “Probeer hem zeker niet zelf te vangen”

  De zoektocht naar Ragna, de Amerikaanse zeearend die een maand geleden ontsnapte tijdens een demonstratie in Ronneburg in Duitsland, heeft helaas nog niets opgeleverd. Vorige week dook de roofvogel plots op in Orsmaal bij Linter en woensdag en donderdag werd hij gespot in Landen. De eigenaar schakelde valkenier Ralf Rallinger in om het dier op te sporen en terug te halen. Ralf roept nu op zijn beurt de hulp van onze lezers in. “Maar drijf Ragna zeker niet in het nauw.”
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.