Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Australiër geeft zich 29 jaar na ontsnapping uit gevangenis aan

Een 64-jarige man die bijna 30 jaar geleden een ijzerzaag en een boutensnijder zou hebben gebruikt om uit een Australische gevangenis te ontsnappen, heeft zichzelf aangegeven. Dat meldt de politie van New South Wales woensdag.

 1. Grote ontsnapping uit gevangenis Oudenaarde... op de koersfiets
  PREMIUM

  Grote ontsnap­ping uit gevangenis Oudenaarde... op de koersfiets

  Met zes zijn ze, de gedetineerden uit de gevangenis van Oudenaarde die samen 'The Breakaway' vormen: de allereerste virtuele wielerploeg voor gevangenen ter wereld. Eind mei mogen ze voor één keer proberen te ontsnappen, wanneer ze op het online wielerplatform Zwift een wedstrijd rijden tegen magistraten, cipiers, politieagenten en de minister van Justitie. Gevangenisdirectie én gedetineerden over de vele troeven van ‘koersen achter tralies’.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).