De Hume-snelweg begon te smelten door de extreme hittegolf in Victoria.
Volledig scherm
De Hume-snelweg begon te smelten door de extreme hittegolf in Victoria. © Twitter

Australië zucht onder extreme hittegolf: weg in Victoria smelt bij meer dan 40 graden

BuitenlandTerwijl de Verenigde Staten gebukt gaan onder extreem lage temperaturen, heeft Australië juist te maken met een grote hittegolf. Die veroorzaakt bosbranden, waaraan in de buitenwijken van Melbourne verschillende gebouwen ten prooi vielen. Op een van de snelwegen in de staat Victoria is het asfalt door de hitte van meer dan 40 graden gesmolten.

2 reacties

 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Dan hoor je de ontkenners van de klimaatopwarming niet.
 • Andy De Schieter

  5 jaar geleden
  Dat valt nog goed mee, hier smelt de weg al op 30 graden en vallen de stukken er al uit op -2 graden.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.