Minister Penny Wong van Buitenlandse Zaken en kersvers premier Anthony Albanese
Volledig scherm
Minister Penny Wong van Buitenlandse Zaken en kersvers premier Anthony Albanese © via REUTERS

Australië werkt aan nieuw klimaatdoel en wil VN-klimaattop houden

De nieuwe regering in Australië komt "zeer binnenkort" met een ambitieuzer klimaatdoel en wil samen met buurlanden in de Grote Oceaan de klimaattop van de Verenigde Naties organiseren. Minister Penny Wong van Buitenlandse Zaken maakte dat bekend tijdens een werkbezoek aan Fiji.

 1. Buitenlandse diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

  Buitenland­se diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

  De Iraanse Revolutionaire Garde, het Iraanse ideologische leger, heeft verschillende buitenlandse diplomaten opgepakt wegen beschuldigingen van spionage. Dat melden het Iraanse persagentschap Fars en de staatstelevisie. Onder de gearresteerden zou ook de Britse vice-ambassadeur voor Iran zijn. Het is onduidelijk of de arrestanten nog vastzitten. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de berichten “volledig onjuist”.
 2. Sara (13) schiet man die haar misbruikte neer, 28 jaar later krijgt ze gratie: "Dit stelt me in staat om los te laten”
  5

  Sara (13) schiet man die haar misbruikte neer, 28 jaar later krijgt ze gratie: "Dit stelt me in staat om los te laten”

  Het verhaal van de Amerikaanse Sara Kruzan (44) leest als een thriller. Ze was 16 jaar oud toen ze een man (36) vermoordde die haar jarenlang had misbruikt en als pooier had verhandeld. Een jaar later werd ze veroordeeld tot levenslang. Nu heeft de Californische gouverneur Gavin Newsom haar gratie verleend: “Ze heeft het bewijs geleverd dat ze nu een rechtschapen leven leidt.”