Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © SOPA Images/LightRocket via Gett

Australië opent offensief tegen internettrollen: “Sociale media kunnen te vaak een paleis zijn voor lafaards”

Australië wil socialemediabedrijven dwingen de identiteit van anonieme internettrollen te onthullen. Wetgeving die dit mogelijk maakt wordt komende week gepresenteerd, kondigde premier Scott Morrison zondag aan.

10 reacties

 • Guy Van Brussel

  2 maanden geleden
  Wie bepaald wat "trollen" is ? Juist, ja, degene die aan de macht is en geen tegenspraak duldt.
 • molly DE RIDDER

  2 maanden geleden
  Ja maar het verbieden van dokters in de virologie en andere wetenschappers die een andere mening hebben dan wat de meanstream media verkondigt is een brug te ver, het is juist door verschillende inzichten met elkaar te vergelijken dat er oplossingen komen
 • Max Aereinck

  2 maanden geleden
  Het verbieden van trolling, haatberichten, antivaxmemes, racisme en leugens die onder het mom van vrije meningsuiting verspreidt worden heeft niks te maken met het beperken van die vrije meningsuiting, Luc Vangeel. Maar juist alles met het beschermen ervan.
 • Cris Verwilligen

  2 maanden geleden
  Mr Gompel, je kan gelijk hebben, daar niet van. Dit kan een verborgen agenda zijn. Maar langs de andere kant hoeveel mensen gebruiken hier hun echte naam om de boel op te jutten? En hoeveel volgen hier de gedragsregels? Dus ja, het zou hier ook mogen.
 • Hugo Geel

  2 maanden geleden
  Afdrukje maken voor onze politici. Werd hoog tijd
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.