Volledig scherm
© EPA

AstraZeneca over te late levering vaccins: “Te weinig tijd door late beslissing EU”

AstraZeneca had niet genoeg tijd om problemen op te lossen bij externe partners in het productieproces van het coronavaccin. Dat komt doordat de Europese Unie pas laat besliste om een contract voor de levering af te sluiten, zegt topman Pascal Soriot van de farmaceut tegen de Duitse krant Die Welt.

13 reacties

 • Johan Woumans

  1 maand geleden
  Ze waren dus 5 (vijf ) maand op voorhand geïnformeerd over de bestelling! Ik veronderstel dat zij de belofte van levering hebben gedaan op dat moment, op basis van toenmalige kennis. Productieproblemen kunnen steeds optreden, maar blijkbaar is enkel de EU ( en bus België) hier de pineut. Andere bestellingen worden volledig uitgevoerd onder het mom van een 2 maanden eerdere bestelling. Laat me toe deze werkwijze totaal onaanvaardbaar te noemen!
 • Raymond DEDEREN

  1 maand geleden
  Ik heb zo de indruk dat die haaien vaccins aan het verkopen zijn aan de hoogst biedende landen. Voor de farmaceutische industrie telt alleen de winst en niet de volksgezondheid.
 • PHILIPPE QUINART

  1 maand geleden
  Denk dat het probleem bij de logheid van Europa ligt. Deze pandemie moest door Europa aangepakt worden maar daar hebben we niet veel van gezien.
 • Mario Tersago

  1 maand geleden
  Hoedanook schande.. Want ondanks de misschien late beslissing van Europa, is dit een kwestie van volksgezondheid over een heel continent. Dan denk ik dat belangen prioritair zijn boven economisch gewin? Maar wederom, blijkbaar niet voor farmareuzen.. Dus nogmaals farma die weeral een aardige duit in het zakje doet en de boer ploegde voort..
 • Gerd Peeters

  1 maand geleden
  Ze willen gewoon meer geld zeker, die hebben het gouden kalf gevonden.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag