Volledig scherm
© AFP

AstraZeneca meldt vertraging in levering vaccins aan EU “door probleem in Belgische fabriek”

De eerste levering van het AstraZeneca/Oxford-vaccin aan de Europese Unie zal kleiner uitvallen dan in eerste instantie was verwacht. Dat heeft AstraZeneca laten weten. De vertraging komt volgens de farmaceut door een “productieprobleem in een Belgische fabriek”, zo vernam Reuters.

42 reacties

 • Erik Meers

  1 maand geleden
  Dacht dat de pharma bedrijven al allemaal tientallen miljoenen vaccins geproduceerd hadden vooraleer ze goedgekeurd waren . Ze waren daar toch zo fier op dat zij zoveel risico namen en de bevolking moest blij zijn dat de industrie zoveel risico nam. Volgens mij een hoop larie , waar zijn dan die miljoenen die gereed stonden ?
 • mertens jean

  1 maand geleden
  Typisch voor België, alles draait vierkant. Wanneer politici en experts dan eens fatsoenlijk willen werken is het de farma-industrie die alles stopt. Laat ons eerlijk zijn, hadden we 1 België gehad, dus zonder al dat gelul met die deelstaten, dan hadden we VEEL minder problemen gehad en VEEL geld uitgespaard.
 • Christian Deckers

  1 maand geleden
  Zakelijk en strategisch gezien (ethisch is een ander verhaal) is het mooi dat (alle) farmaceuten de overheden op hun plaats zetten: met de rug tegen de muur. Zij hebben ook wel gezien dat alle andere spullen (mondkapjes, plexi, sprays, dispensers) 10 tot 50x boven hun waarde werden aangekocht. Ook willen ze zich - terecht - voorzien op de envelopjesronde die nog moet volgen, op alle bemoeiende niveaus.
 • willy goelen

  1 maand geleden
  Als ze opnieuw een vaccin moeten maken regen de Britse variant , wil dat zeggen dat al die Engelsen voor niets gevaccineerd zijn , en daarbij als ze de procedure niet volgen en laattijdig de 2e vaccin geven is dan de 95 % dan wel gegarandeerd ?
 • André Christiaens

  1 maand geleden
  Als daar in dat bedrijf een stakingactie uitbreekt dan zitten we nog jaren zonder de nodige grondstoffen om het vaccin te maken.
 1. Vandenbroucke verzekert: "Geen 'dode stock' aan vaccins meer in de diepvries"

  Vandenbrou­c­ke verzekert: "Geen 'dode stock' aan vaccins meer in de diepvries"

  Op dit moment ligt er nagenoeg geen 'dode stock' aan coronavaccins meer opgeslagen in de hubziekenhuizen die de vaccins verdelen. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vandaag in de Kamer. “Er zitten er nog veel in de diepvries, maar dat komt omdat we volgende week beginnen met de tweede prik van wie al een eerste inenting kreeg. Dat moet volgende week dus enorm accelereren.”
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft