Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

AstraZeneca krijgt verminderde levering niet uitgelegd aan Europese Unie: “Juridische stappen niet uitgesloten”

Het zit er bovenarms op tussen de Europese Unie en AstraZeneca. Nog voor het coronavaccin van de Brits-Zweedse farmareus een officiële goedkeuring voor de Europese markt heeft gekregen, meldde het bedrijf vorige week dat het de komende weken aanzienlijk minder dosissen zal leveren dan overeengekomen is. Vandaag volgde spoedoverleg met de Europese Commissie, maar “de antwoorden van het bedrijf zijn tot nog toe niet bevredigend”, verklaarde de bevoegde Europees commissaris na afloop. Vanavond volgt een tweede gesprek. 

70 reacties

 • wim Goossens

  1 maand geleden
  @Jan vanderwallen : ooit wordt jij (normaal gezien) ook 65-plusser ... DE 65-plussers hebben er wel voor gezorgd dat wij nu een goed leven hebben ...
 • marc busselot

  1 maand geleden
  Indien ik meer betaal voor hetzelfde product, zou ik ook voorang van levering eisen. Nu geld pakken bij de hoogste bieder, normaal toch ? Te meer als binnenkort J&J vaccin komt, is het gedaan met hun diepvries vaccin. Prijzen op het net zetten, foei foei ...
 • Tom De Clerck

  1 maand geleden
  In Israël geen gebrek aan vacins. Daar zijn ze al aan de 2e ronde bezig. Misschien daar eens dieper beginnen te spitten. Zijn die gaan lopen met onze vaccins?
 • Peter De Sutter

  1 maand geleden
  Ook CNN spreekt al dagen van problemen in de fabriek in Puurs ,...wat is daar echt aan de hand?
 • Paul Geeraerts

  1 maand geleden
  En waar blijft de verklaring van hun zogezegde "winning formula'? Met veel poeha aangekondigd door de CEO, maar sindsdien is het hier muisstil over.
 1. Vrees voor worstcasescenario na vertraging bij AstraZeneca: “Als Pfizer niet levert wat is afgesproken, komen we in februari in de problemen”

  Vrees voor worstcase­sce­na­rio na vertraging bij AstraZene­ca: “Als Pfizer niet levert wat is afgespro­ken, komen we in februari in de problemen”

  Volgens Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce voor de vaccinatiestrategie, tekent zich een worst case scenario af als Pfizer de beloofde levering van vaccins tegen begin volgende maand niet weer opdrijft. “Als Pfizer nu niet levert wat is afgesproken, komen we in de problemen in de woonzorgcentra”, zegt Ramaekers aan VRT NWS. De vertraging bij AstraZeneca zorgt dan weer voor “bijkomende onzekerheid”.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo