WikiLeaks-oprichter Julian Assange
Volledig scherm
WikiLeaks-oprichter Julian Assange © EPA

“Assange probeerde Witte Huis en Hillary Clinton te waarschuwen voor datalek”

Julian Assange probeerde Hillary Clinton en het Witte Huis te contacteren om hen te waarschuwen voor de gevaren die gepaard zouden gaan met het WikiLeaks-lek van 250.000 Amerikaanse overheidsdocumenten. Dat vertelden zijn advocaten vandaag in Londen tijdens de hoorzitting over Assanges eventuele uitlevering aan de VS. De advocaten klaagden ook de behandeling van de WikiLeaks-oprichter in de gevangenis aan: na zijn eerste dag in de rechtbank werd hij elf keer in de boeien geslagen en twee keer volledig in zijn blootje gezet.

2 reacties

 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  Toen Assange dacht dat hij niet zou uitgeleverd worden, had hij een ander verhaal. De e-mails waren volgens Assange gedownload door Seth Rich, personeelslid van de Democratic Party en aanhanger van Bernie Sanders. Rich haatte Hillary Clinton, en daarom had hij 33.000 onbeveiligde mails van haar op een USB-stick gezet en aan Wikileaks bezorgd. Rich werd 10 dagen na de publicatie vermoord “bij een mislukte straatroof”. FBI-baas Comey liet de moordzaak snel sluiten…
 • Michel Van der Hoydowch

  2 jaar geleden
  De echte daders van wanbeleid lopen vrij rond , terwijl diegene die het aanklacht gevangen gezet wordt . Klassiek en erg bedroevend.
 1. Piek omikrongolf lijkt bereikt of zelfs voorbij in enkele Europese landen: zo staan wij ervoor
  Play

  Piek omikron­golf lijkt bereikt of zelfs voorbij in enkele Europese landen: zo staan wij ervoor

  Er komen hoopvolle signalen uit landen als Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, dat de piek van de omikrongolf wel eens bereikt of zelfs voorbij zou kunnen zijn. Ook Europees directeur Hans Kluge van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liet het zich deze week ontvallen en hij meldde erbij dat dit “een beetje vroeger dan verwacht” was. Maar hoe is de situatie in Europa nu exact? En hoe staan wij er eigenlijk voor? Want vanmorgen leek de stijging van het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen in ons land te vertragen in de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Biostatisticus Geert Molenberghs licht toe.