Aanhangers van Assad vieren zijn overwinning.
Volledig scherm
Aanhangers van Assad vieren zijn overwinning. © AFP

Assad krijgt 95 procent stemmen in omstreden presidentsverkiezing

De Syrische president Bashar al-Assad kan zich opmaken voor een vierde termijn van zeven jaar. In door westerse en veel andere landen niet serieus genomen verkiezingen kreeg de 55-jarige Assad volgens de voorzitter van het parlement 95,1 procent van de uitgebrachte stemmen.

9 reacties

 • Jean West

  2 jaar geleden
  Daar kan men tenminste nog kiezen hier is een regering uit de mouw geschud.
 • Miguel Leboucq

  2 jaar geleden
  Als je het aan de Syriërs vraagt, heeft Assad veel gedaan voor zijn land (voor de burgeroorlog die werd aangestoken door buitenlandse invloeden/infiltratie). OK hij is een zachte dictator maar in al die landen moet men een harde hand hebben want een echte democratie werkt niet, in Europa ook niet.
 • Gilbert De Meyer

  2 jaar geleden
  vergeet nooit dat dictators ook mensen achter hun hebben en fans zelfs,je kan dat voor een ander land niet uitmaken
 • Kristine Delacourt

  2 jaar geleden
  Verkiezingen zijn een circus als een ander. Zoethoudertje. Schone schijn. Het is bij ons niet anders. Wat baten eerlijke verkiezingen als de uitslag er toch niet toe doet?
 • Paul Boutsen

  2 jaar geleden
  Twee manieren om aan de macht te blijven: je foefelt met de verkiezingsresultaten of je legt ze naast je neer en doet verder wat je wil. Het eerste gebeurt in Syrië en Wit Rusland, het tweede in België. In beide gevallen wordt de kiezer bedrogen.
 1. ‘Wereldbevolkingsbom’ zal uitblijven, maar dat heeft niet enkel voordelen

  ‘Wereldbe­vol­kings­bom’ zal uitblijven, maar dat heeft niet enkel voordelen

  Al een lange tijd wordt er gevreesd voor het ontploffen van de ‘wereldbevolkingsbom’. Maar volgens een nieuwe studie van de Club of Rome, een non-profitorganisatie, zal het bevolkingsaantal lager en sneller pieken dan werd voorspeld. Met de huidige trends zal de wereldbevolking voor het midden van de eeuw een hoogtepunt van 8,8 miljard bereiken. Tegen 2100 zouden we met zo’n 7,3 miljard mensen kunnen zijn, volgens de studie.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.