Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Artsen Zonder Grenzen stuurt eigen reddingsschip naar Middellandse Zeegebied

Artsen Zonder Grenzen (AZG) zal opnieuw een boot voor zoek- en reddingsactiviteiten in het centrale Middellandse Zeegebied lanceren. Doel is om levens te redden van vluchtelingen en migranten die proberen de vaak dodelijke oversteek vanuit Libië over zee te maken. Dat maakt de ngo bekend in een persbericht.

  1. Piloot liet tijdens begin pandemie briefje achter in vliegtuig: “Wanneer je dit toestel weer komt oppikken, is er licht aan eind van de tunnel”
    2

    Piloot liet tijdens begin pandemie briefje achter in vliegtuig: “Wanneer je dit toestel weer komt oppikken, is er licht aan eind van de tunnel”

    “Controleer het klaptafeltje.” Piloot Nick Perez bekeek begin deze maand nieuwsgierig het dienblad in de cockpit van de allerlaatste A321, die nog steeds geparkeerd stond in Victorville in de Californische woestijn. Daar vond hij een briefje van collega Chris Dennis, de laatste piloot die met dit toestel had gevlogen aan het begin van de pandemie. Het briefje dat meer dan een jaar in een Delta-vliegtuig was opgeborgen, werpt een blik op de onzekere dagen vlak voordat de wereld stilviel wegens Covid-19.