Vluchtelingen moeten buiten op de grond slapen aan het aanmeldcentrum in Ter Apel in Groningen.
Volledig scherm
Vluchtelingen moeten buiten op de grond slapen aan het aanmeldcentrum in Ter Apel in Groningen. © Getty Images

Artsen zonder Grenzen biedt medische hulp aan bij Nederlands aanmeldcentrum voor asielzoekers

Artsen zonder Grenzen (AzG) verleent vanaf vandaag medische en psychologische zorg aan asielzoekers buiten de poort van het aanmeldcentrum in Ter Apel in de noordelijke provincie Groningen. Het is de eerste keer in het vijftigjarige bestaan van de organisatie dat AzG medische hulp biedt in Nederland. Directeur Judith Sargentini zegt dat medewerkers van de organisatie een bezoek hebben gebracht aan het aanmeldcentrum en toen getroffen werden door de leefomstandigheden buiten de poort. Gisteren raakte nog bekend dat er een baby is overleden in de sporthal van het aanmeldcentrum.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. “Russische raketten zitten nog steeds vol westerse onderdelen”: via deze kunstgrepen blijft technologie uit het Westen naar Rusland stromen ondanks sancties
  45

  “Russische raketten zitten nog steeds vol westerse onderdelen”: via deze kunstgre­pen blijft technolo­gie uit het Westen naar Rusland stromen ondanks sancties

  De Russische wapenindustrie is onderhevig aan zware westerse sancties. Maar toch draaien de fabrieken op volle toeren en slaagt Moskou er nog steeds in om nieuwe tanks en raketten te produceren. Het Oekraïense leger blijft bovendien westerse elektronische componenten ontdekken in wapens die door Russische soldaten aan het front zijn achtergelaten. Hoe is dit mogelijk?