Een meisje krijgt een vaccin tegen de mazelen van een Artsen zonder Grenzen-medewerker in Congo.
Volledig scherm
Een meisje krijgt een vaccin tegen de mazelen van een Artsen zonder Grenzen-medewerker in Congo. © REUTERS

Artsen zonder Grenzen biedt excuses aan voor foto van verkracht meisje

Na hevige kritiek verwijderde ngo Artsen zonder Grenzen maandag foto’s van haar website uit een fotoreportage over ontheemde vrouwen in de provincie Ituri in de Democratische Republiek Congo. Op de beelden stond onder andere een 16-jarig meisje dat verzorgd werd in een centrum van AzG nadat ze verkracht was door drie gewapende mannen. Het kind was herkenbaar en bovendien werd ook haar voornaam vermeld.

 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. 46 lichamen aangetroffen in snikhete vrachtwagen in Texas: “Lichamen waren te warm om aan te raken”
  Play

  46 lichamen aangetrof­fen in snikhete vrachtwa­gen in Texas: “Lichamen waren te warm om aan te raken”

  In San Antonio, in de Amerikaanse staat Texas, zijn 46 migranten dood aangetroffen in een vrachtwagen. Dat aantal is bevestigd door de brandweer van de stad. De autoriteiten vonden zestien overlevenden, waaronder vier minderjarigen, in de vrachtwagen. Zij zijn met symptomen van een zonnesteek en oververhitting naar het ziekenhuis gebracht. “De lichamen waren te warm om aan te raken”, getuigt een brandweerman. Onder de doden waren geen minderjarigen. Er zijn drie verdachten aangehouden.