Archiefbeeld. Vluchtelingen op het eiland Lesbos.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Vluchtelingen op het eiland Lesbos. © AFP

Artsen Zonder Grenzen: "24.000 mensen op Griekse eilanden gevangen in onmenselijk migratiebeleid”

buitenlandOp de Griekse eilanden zitten zowat 24.000 mannen, vrouwen en kinderen die bescherming zoeken in Europa, vast in vreselijke omstandigheden, zo hekelt de hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG). Volgens de organisatie is de aanpak van de Europese Unie om de migratiestroom te controleren, "duidelijk mislukt".

24 reacties

 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  Nee Artsen Zonder Grenzen, dankzij jullie en de misdadige smokkel van al die NGO´s is het zover gekomen. Je moet wel het lef hebben het juiste te benoemen of anders de mond houden.
 • frank triolet

  2 jaar geleden
  En mijn rechten om veilig over straat te lopen, waar zijn die ???
 • Fredien Vandervekens

  2 jaar geleden
  Zoals het klokje thuis tikt ….. Laat "ontdekken" aan Stanley en Livingstone ….
 • Maria Wijnants

  2 jaar geleden
  Artsen zonder grenzen zijn zelf schuldig aan die hopeloze toestanden. Opdoeken die organisatie is al een deel van de oplossing. Europa is niet het OCMW voor hele wereld.
 • dirk Driessens

  2 jaar geleden
  Maar ja als je die 240 000 mensen helpt daarmee is het probleem niet mee opgelost hè binne het jaar zijn er terug 300 000 wat dan terug helpen ? Nee stel een voorbeeld en stuur ze terug zo dat ze kunne verder vertellen dat het niet zo maar gaat !! Een beetje immigreren naar beteren continente ... maak van u land iets beter en blijf weg van wat onze grootouders voor gevochten hebben in de loopgraven ! Zelf opbouwen !! Ticket naar afzender niet morgen maar vandaag !! Adios