Arts in Zuid-Afrika: “Onterecht afgestraft omdat we meteen alarm sloegen en kennis deelden”

“Wij zijn zeker bezorgd, maar niet in paniek. In Europa is er meer paniek”, dat zegt dokter Hugo Tempelman, een Nederlandse arts die een onderzoekscentrum leidt in Zuid-Afrika. “We zien dat de omikronvariant zich snel verspreidt, maar op dit moment zijn er geen bewijzen dat het meer dood tot gevolg heeft of zorgt voor meer opnames op intensieve zorg.” Hij vertelt erover bij HLN LIVE en uit ook kritiek op de vele reisbeperkingen die verschillende landen invoeren ten opzichte van Zuid-Afrika: “We hebben direct alle data gedeeld en iedereen gealarmeerd. De reactie daarop doet me schaamte krijgen om Europeaan te zijn. Onze goede bewaking wordt afgestraft met impulsieve reacties.”

  1. Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

    Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

    De internationaal gelauwerde foto “Hardship of Life” heeft niet alleen het leven van de fotograaf van de foto, Mehmet Aslan, voorgoed veranderd maar ook de levens van de mensen die hij heeft vereeuwigd op beeld. Munzir en Mustafa El Nezzel, vader en zoon die allebei een of beide benen zijn kwijtgeraakt door de langdurige oorlog in Syrië, hebben namelijk een visum gekregen om in Italië behandeld te worden.