Artem Dymyd trok op zijn twintigste op de motorfiets naar Irak. "Hij was geen onrustige ziel, eerder een ontdekkingsreiziger", vertelt zijn vader.
Volledig scherm
PREMIUM
Artem Dymyd trok op zijn twintigste op de motorfiets naar Irak. "Hij was geen onrustige ziel, eerder een ontdekkingsreiziger", vertelt zijn vader. © RV

Artem (27) sneuvelde in Donetsk, zijn vader getuigt: “‘Ik heb het overleefd’ waren zijn laatste woorden”

De Belgisch-Oekraïense Artem Dymyd (27) werd dinsdag in de West-Oekraïense stad Lviv onder grote belangstelling begraven. Zijn vader Michael is orthodox priester en leidde de begrafenisdienst, Artems moeder zong in de kerk. “Artem hield van het leven maar was niet bang van de dood”, zegt zijn vader met opmerkelijke waardigheid.

22 reacties

 • Vloebergs Jan

  3 weken geleden
  Respect
 • FRANCO DI NITTO

  2 maanden geleden
  Wat een super held. Oneindig respect en liefde voor zo iemand.
 • ERWIN minnebo

  2 maanden geleden
  Dank U voor het voorbeeld van moed in inzet voor een land die het waard is.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Een jongeman die - normaal voor zijn leeftijd - van een beetje spanning in zijn leven hield. Hij vocht aan de juiste kant. Veel strekte voor zijn ouders.
 • Olivier Brakel

  2 maanden geleden
  Nog een mens met een goed hart die moet sterven door zo'n gek als Poetin. Hopelijk komt er snel een einde aan die oorlog.
 1. “Verschillende meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergeschoten”
  Update

  “Verschil­len­de meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergescho­ten”

  De Russische autoriteiten hebben melding gemaakt van bombardementen nabij de Krimbrug in de stad Kertsj. Dat schrijft het Russische nieuwsagentschap ‘TASS’ donderdagavond. “Op dit moment gaan de luchtverdedigingssystemen in Kertsj af. De stad en de brug zijn niet in gevaar”, liet de Russische adviseur Oleg Kryuchkov weten via Telegram. Ook de persdienst van de lokale regering sprak volgens ‘TASS’ over “gedonder” in de regio.