Artem Dymyd trok op zijn twintigste op de motorfiets naar Irak. "Hij was geen onrustige ziel, eerder een ontdekkingsreiziger", vertelt zijn vader.
Volledig scherm
PREMIUM
Artem Dymyd trok op zijn twintigste op de motorfiets naar Irak. "Hij was geen onrustige ziel, eerder een ontdekkingsreiziger", vertelt zijn vader. © RV

Artem (27) sneuvelde in Donetsk, zijn vader getuigt: “‘Ik heb het overleefd’ waren zijn laatste woorden”

De Belgisch-Oekraïense Artem Dymyd (27) werd dinsdag in de West-Oekraïense stad Lviv onder grote belangstelling begraven. Zijn vader Michael is orthodox priester en leidde de begrafenisdienst, Artems moeder zong in de kerk. “Artem hield van het leven maar was niet bang van de dood”, zegt zijn vader met opmerkelijke waardigheid.

21 reacties

 • FRANCO DI NITTO

  1 week geleden
  Wat een super held. Oneindig respect en liefde voor zo iemand.
 • ERWIN minnebo

  1 week geleden
  Dank U voor het voorbeeld van moed in inzet voor een land die het waard is.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 week geleden
  Een jongeman die - normaal voor zijn leeftijd - van een beetje spanning in zijn leven hield. Hij vocht aan de juiste kant. Veel strekte voor zijn ouders.
 • Olivier Brakel

  1 week geleden
  Nog een mens met een goed hart die moet sterven door zo'n gek als Poetin. Hopelijk komt er snel een einde aan die oorlog.
 • Kacy leenweghe

  1 week geleden
  Held ! Europa waar blijf je ?
 1. Politiechef neemt ontslag uit gemeenteraad na bloedbad op school Texas: “Beste beslissing voor Uvalde”
  UPDATE

  Politie­chef neemt ontslag uit gemeente­raad na bloedbad op school Texas: “Beste beslissing voor Uvalde”

  Meer dan een maand na het bloedbad op een basisschool in Texas waarbij 21 doden vielen, is de verantwoordelijk politiechef opgestapt als gemeenteraadslid. Dat melden diverse media. “Ik denk dat dit de beste beslissing is voor Uvalde”, aldus politiechef Pete Arredondo in de lokale krant ‘Uvalde Leader News’. Ruim een week geleden werd Arredondo als politiechef al met betaald verlof naar huis gestuurd.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.