Zeker 15 mensen gearresteerd tijdens anti-lockdownprotesten in Melbourne.
Volledig scherm
Zeker 15 mensen gearresteerd tijdens anti-lockdownprotesten in Melbourne. © AFP

Arrestaties bij anti-lockdownprotesten in Melbourne

De Australische politie heeft ingegrepen bij protesten tegen de lockdown in coronabrandhaard Melbourne. Daar scandeerden enkele honderden mensen slogans als "vrijheid". De politie was massaal aanwezig en arresteerde zeker vijftien mensen.

 1. De wereldwijde race naar het coronavaccin (deel 1): de kansen van de acht koplopers op een rij
  PREMIUM

  De wereldwij­de race naar het coronavac­cin (deel 1): de kansen van de acht koplopers op een rij

  Vanaf vandaag test Janssen Pharmaceutica een coronavaccin uit op liefst 60.000 proefpersonen in Brazilië, Chili en de VS. Daarmee vervoegt het van oorsprong Belgische farmabedrijf de kopgroep in de wereldwijde race naar een werkende inenting. Nu al acht gegadigden zijn in de cruciale klinische 'fase 3' beland. Enkele firma's blijven overtuigd nog dít jaar de eindmeet te halen. De kansen van de koplopers op een rij.
 2. Schedel met zonnebril op schoorsteen blijkt die van man die al acht jaar vermist is

  Schedel met zonnebril op schoor­steen blijkt die van man die al acht jaar vermist is

  Een bezorgde inwoner van Morgan County in de Amerikaanse staat Tennessee lichtte vorige week de politie in over een schedel met zonnebril op de schoorsteenmantel van een huis. Na forensisch onderzoek bleek het om een echte schedel te gaan: die van Junior Willie McCann, een 79-jarige man die al acht jaar vermist was. De politie doet nu een oproep naar de bevolking voor meer informatie over dit bizarre verhaal.
 3. Ruim 600 betogers opgepakt tijdens eerste actiedag tegen Wit-Russisch president Loekasjenko

  Ruim 600 betogers opgepakt tijdens eerste actiedag tegen Wit-Rus­sisch president Loekasjen­ko

  Op de eerste dag van de nationale staking waartoe oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja had opgeroepen zijn ruim 600 mensen opgepakt, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken in Minsk. Van de 581 arrestaties waren er 486 in hoofdstad Minsk. Ook vandaag waren er al protesten en arrestaties. De protesten tegen het bewind van president Aleksandr Loekasjenko nemen intussen “terroristische trekjes” aan, meent Loekasjenko zelf.