De Azerbeidzjaanse premier Nikol Pasjinian (L) met de Russische president Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting in Moskou. Russia.
Volledig scherm
De Azerbeidzjaanse premier Nikol Pasjinian (L) met de Russische president Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting in Moskou. Russia. © AP

Armenië vraagt Poetin om steun vanwege spanningen met Azerbeidzjan

De Armeense waarnemend premier Nikol Pasjinian heeft vrijdag de Russische president Vladimir Poetin om militaire steun gevraagd. Pasjinian beschuldigde buurland en aartsvijand Azerbeidzjan er donderdag van dat het zich niet houdt aan het onlangs gesloten vredesakkoord en met troepen het zuiden van Armenië is binnengetrokken.

1 reactie

 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Het grooste land van de wereld heeft meer aangrenzende landen om productief rekening mee te houden
 1. Franse gendarmerie legt raveparty in Bretagne met 1.500 mensen stil: feestvierder verliest hand

  Franse gendarme­rie legt raveparty in Bretagne met 1.500 mensen stil: feestvier­der verliest hand

  De Franse ordetroepen hebben even na de klok van 17 uur de ontruiming aangevat van het Bretoense Redon (Ille-et-Vilaine) waar een illegale raveparty aan de gang is. De ordediensten gebruiken daarbij traangras. Bij de gewelddadige confrontatie tussen feestvierders en politie vielen verscheidene gewonden. “Een jonge feestvierder van 22 jaar verloor een hand”, aldus de prefect van Ille-et-Vilaine, Emmanuel Berthier. Vijf mannen zijn zaterdag in voorlopige hechtenis genomen. Intussen is de evacuatie afgerond, meldt de prefect.