Armenië heeft de VS bedankt voor de “historische stemming” over de genocide.
Volledig scherm
Armenië heeft de VS bedankt voor de “historische stemming” over de genocide. © AFP

Armenië bedankt VS voor stemming over genocide, Turkije sommeert VS-ambassadeur

Armenië heeft de Verenigde Staten vandaag bedankt voor de "historische stemming" van het Huis van Afgevaardigden, dat formeel de Armeense genocide heeft erkend. Een beslissing die niet in goede aarde viel in Turkije. Uit protest tegen de erkenning heeft Ankara de Amerikaanse ambassadeur in het land David Satterfield gesommeerd, aldus het staatsnieuwsagentschap Anadolu.

15 reacties

 • Nuh Okur

  1 jaar geleden
  Ik woon nu 6 jr. in Turkije. Heel veel mensen waar ik samen mee werk zijn Koerden. Verbazend voor mij te ontdekken dat bijn 2/3 van de Koerden achter Erdoğan staat. Ze hebben veel reden waarom ze dit doen. Hoofdzakelijke redenen zijn de niet discriminatoaire beleid inzake onderwijs in eigen taal en cultuur, betere sociale voorzieningen (gezondheidszorg, bijstandsuitkeringen). Ze zijn blij met de economische vooruitgang in TR. Ze (veel Turken met hen) bekritiseren vriendjes politiek.
 • Kerem Yilmazer

  1 jaar geleden
  Ludovic kom met harde bewijzen dan kunnen we stoppen met ontkennen. Zolang het tegendeek niet bewezen is is Turkije onschuldig. Als je weet dat Armenië geen onafhankelijk onderzoek wilt in dit dosier is het duidelijk.
 • Jos Plessers

  1 jaar geleden
  Onze politici met 2 paspoorten zijn niet bepaald Belg.Stop deze waanzin en pak hun mandaat af.
 • Roger Rymen

  1 jaar geleden
  Na genocide op orthodoxen en Armeniers moet het congres binnen luttele tijd stemmen over de genocide op de Koerden nadat die een mes in hun rug kregen van Trump.
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 jaar geleden
  zij die dit blijven ontkennen moeten voor de rechter komen net als voor de holocaust . en zij die de dubbele nationaliteit hebben krijgen de keuze tussen een van de twee, gedaan met het pamperen van zulke personen en dan mogen het nog politici zijn .
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!