De Colorado River slingert door de Grand Canyon in het Hualapai reservaat in het noordwesten van Arizona.
Volledig scherm
De Colorado River slingert door de Grand Canyon in het Hualapai reservaat in het noordwesten van Arizona. © AP

Arizona en Nevada moeten watergebruik uit Coloradorivier beperken

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de staten Arizona en Nevada verteld dat ze in 2023 minder water uit de Coloradorivier mogen afnemen dan voorheen het geval was, vanwege de aanhoudende droogte en de lage stand van de stuwmeren die door de rivier gevoed worden.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Historisch laag peil van grootste waterreservoir in VS legt geheimen bloot: van schip uit Tweede Wereldoorlog tot lijk van maffiamoord

  Historisch laag peil van grootste waterreser­voir in VS legt geheimen bloot: van schip uit Tweede Wereldoor­log tot lijk van maffia­moord

  Lake Mead is het grootste waterreservoir in de Verenigde Staten. Het stuwmeer van Hooverdam situeert zich aan de Coloradorivier, een kleine 50 kilometer ten zuidoosten van Las Vegas. Het kunstmatige meer voorziet 25 miljoen Amerikanen van water, maar staat nu op het laagste peil sinds het in 1937 gevuld werd. Dat brengt de laatste maanden letterlijk geheimen boven water.