Archeologen ontdekken mummie van minstens 800 jaar oud in Peru

Onderzoekers hebben in Peru een mummie gevonden die minstens 800 jaar oud is. De gemummificeerde restanten werden gevonden in Cajamarquilla. “Het meest kenmerkende aan de mummie is dat het hele lichaam is vastgebonden met touwen en dat de handen het gezicht bedekken. Dat kan duiden op een lokale traditie van begraven”, zegt archeoloog Pieter van Dalen.

4 reacties

 • Melissa Muñoz

  4 maanden geleden
  Kan het ook wijzen op dat deze mummie als gevangene om het leven is gebracht? Lokale traditie van begraven.. kan het nog zotter
 • Bart Verwegen

  4 maanden geleden
  Niemand heeft last van het feit dat deze mummie mogelijk tentoongsteld zal worden. Ook de mummie zelf niet.
 • Jonathan Dekeyser

  4 maanden geleden
  Zou men de doden niet beter met rust laten.
 • leo hoes

  4 maanden geleden
  Laat die doden toch gerust, niemand wil tentoon gesteld worden mummie of niet.
 1. Verwoestend noodweer in Zuid-Europa: wind blaast gondel van reuzenrad in Toscane, al 6 doden op Corsica
  Play

  Verwoes­tend noodweer in Zuid-Europa: wind blaast gondel van reuzenrad in Toscane, al 6 doden op Corsica

  Op het Franse eiland Corsica en in Italië heeft het noodweer verschillende mensenlevens geëist. In de Italiaanse regio Toscane zijn twee mensen omgekomen bij noodweer. Er vielen ook verschillende gewonden. Er werden windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur en zware regenval vastgesteld. Onder meer een reuzenrad begon te spinnen en verloor een gondel door de forse wind. In Corsica vielen ondertussen al zes doden en werden alle campings in het zuiden van het eiland ontruimd.
 1. Dertien jaar cel voor Canadese miljardair in China

  Dertien jaar cel voor Canadese miljardair in China

  De Canadese miljardair Xiao Jianhua is door een rechtbank in Sjanghai veroordeeld tot dertien jaar cel wegens omkoping, verduistering en andere financiële misdrijven. De investeringsgroep Tomorrow Holding van de in China geboren zakenman, die in het verleden nauwe banden onderhield met de elite van de Communistische Partij, moet ook 55 miljard yuan - het equivalent van 8 miljard euro - aan boetes betalen, oordeelde de rechter in de Oost-Chinese havenstad.
 2. Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  De Rwandees Félicien Kabuga, die bekendstaat als een van de vermoedelijke financiers van de genocide van 1994, zal vanaf 29 september terechtstaan in het Nederlandse Den Haag. Hij zal er zich moeten verantwoorden voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Dat heeft Iain Bonomy, rechter bij het Internationaal Restmechanisme voor Straftribunalen, donderdag gezegd. De internationale rechtbank rondt het werk van onder meer het Rwandatribunaal dan af.