Italianen ontdekken unieke bronzen beelden uit de antieke oudheid
Volledig scherm
Italianen ontdekken unieke bronzen beelden uit de antieke oudheid © ANP/EPA, Reuters

Archeologen doen belangrijke archeologische vondst in Toscane

BuitenlandItaliaanse archeologen hebben een buitengewone ontdekking bekendgemaakt van meer dan twintig bronzen beelden uit de antieke oudheid, ruim 2000 jaar geleden. Ze zijn bijna perfect bewaard gebleven in de modder van warmwaterbronnen in Toscane. Volgens de Italianen gaat het om de belangrijkste Italiaanse archeologische vondst sinds 1972, toen bij Riace in het zuiden twee Griekse bronzen beelden van krijgers uit de vijfde eeuw voor Christus werden opgedoken.

1 reactie

 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  Mooie vondst ! Misschien helpt het archeologisch onderzoek om meer te weten over die Etruskische cultuur en haar taal.
 1. LIVE. Zelensky krijgt staande ovatie tijdens speech voor Europees Parlement: “Russen willen Oekraïne vernietigen, maar dat laten we niet toe”

  LIVE. Zelensky krijgt staande ovatie tijdens speech voor Europees Parlement: “Russen willen Oekraïne vernieti­gen, maar dat laten we niet toe”

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag naar Brussel afgezakt om op de Europese top te pleiten voor meer wapens in de strijd tegen Rusland. Vanmorgen vertrok hij samen met de Franse president Emmanuel Macron vanuit Parijs richting Brussel. Rond 11.00 uur kwam Zelensky aan op de Europese top, waar hij het Europees Parlement toesprak. Tijdens zijn speech had de president het niet concreet over de levering van extra wapens. Hij bedankte vooral de parlementsleden voor hun niet-aflatende steun.
 2. Poetin "rekt tijd" en denkt dat hij Oekraïne "naar onderhandelingstafel kan bombarderen", volgens Estse inlichtingendienst
  44

  Poetin "rekt tijd" en denkt dat hij Oekraïne "naar onderhande­lings­ta­fel kan bombarde­ren", volgens Estse inlichtin­gen­dienst

  De Russische president Vladimir Poetin “rekt tijd” in Oekraïne in de overtuiging dat Rusland het langer zal uithouden op het slagveld dan Oekraïne en het Westen. Dat zegt de directeur-generaal van de Estse buitenlandse inlichtingendienst (EFIS). Volgens Kaupo Rosin denkt Poetin dat hij Oekraïne “naar de onderhandelingstafel kan bombarderen”.
 1. KIJK. Twee kinderen na 68 uur nog gered van onder het puin na zware aardbeving in Turkije

  KIJK. Twee kinderen na 68 uur nog gered van onder het puin na zware aardbeving in Turkije

  Reddingswerkers zijn erin geslaagd om nog twee kinderen van onder het puin te redden, en dat bijna 70 uur na de verwoestende aardbeving die Zuidoost-Turkije en Noord-Syrië trof. Op beelden is te zien hoe baby Helen 68 uur na de aardbeving gered kan worden. Ook de tienjarige Mehmet kan 65 uur na de beving door reddingswerkers van onder het puin gehaald worden. Zoekacties naar overlevenden blijven ondertussen voortduren.